Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 3 september 2010

Praat mee over de parken in Alkmaar

Binnenkort worden er nieuwe beheerplannen voor een achttal parken en groenstroken in Alkmaar opgesteld. Het gaat om plannen voor de Egmonderhout, de Viaanse Molen, de Groene Voet, de Zandput, 't Rak Noord, de Beverkoog (Nollenstrook) en de Oudorperhout/Strandwal. In deze plannen staat het beheer en onderhoud van het gebied voor de komende jaren beschreven. Voor het opstellen hiervan is het belangrijk om te weten wat de knelpunten en wensen van de bewoners zijn. Daarom organiseert de gemeente een aantal schetssessies en een avondsessie voor omwonenden en belanghebbenden van de parken.

Schetssessies
De schetssessies bestaan uit rondwandelingen door de parken. Tijdens de rondwandeling door de parken op 11 september, onder leiding van een gespreksleider, worden meerdere locaties bezocht in de genoemde parkgebieden. De plekken in de parken sluiten aan op een aantal thema's als Sport en Spel, Beleving, Natuur en Cultuurhistorie. Aan de hand van de thema's wordt gevraagd ideeën en wensen te schetsen. Dit gebeurt in kleine groepjes en onder begeleiding van deskundigen. Bij slecht weer is er een binnenprogramma en gaan de schetssessies in aangepaste vorm door.

Avondsessie
Op 16 september wordt er een avondsessie georganiseerd. Deze wordt gehouden in wijkcentrum "De Oever", Amstelstraat 1 te Alkmaar. Op deze avond gaat men niet de parken in, maar worden aan de hand van kleine werkgroepjes de wensen en ideeën voor een drietal parken (Zandput, Beverkoog en Viaanse Molen) in beeld gebracht.

Het gaat uitdrukkelijk niet om grote (her)inrichtingsvoorstellen.

Bijeenkomsten per gebied
11 september

9.30 uur t/m 11.30 uur Oudorperhout/Strandwal

(Startpunt: Waalstraatpad/brug naar het strandwalpad)

12.30 uur t/m 15.00 uur Groene Voet/'t Rak

(Startpunt: parkeerplaats Sportpark De Groene Voet)

16.00 uur t/m 18.00 uur Egmonderhout

(Startpunt: zuidelijke ingang van het park aan de Terborchlaan)

16 september

19.30 uur t/m 21.30 uur Zandput, Beverkoog, Viaanse Molen (locatie: Wijkcentrum "De Oever", Amstelstraat 1 te Alkmaar)

Inschrijven
Inschrijven kan op www.alkmaar.nl. Daar staat op de voorpagina het bericht 'praat mee over parken'. In dit bericht staat een link waarmee u zich aan kunt melden.