Gemeente Rotterdam

3 september 2010

Duurzaam in 1 minuut

Zaterdag 11 september

11.00 uur tot 16.00 uur

Drijvend Paviljoen (in Rijnhaven)

Duurzaam in 1 minuut

Rotterdammers denken mee over programma Duurzaamheid

Op zaterdag 11 september van 11.00 tot 16.00 uur, kunnen alle Rotterdammers in het Drijvend Paviljoen (de drijvende bollen in de Rijnhaven) hun ideeën voor een duurzame stad in 1 minuut 'pitchen'. Deelnemers leggen in 1 minuut het idee uit, vertellen wat ze daarvoor nodig hebben en wat ze zelf gaan doen om het idee te realiseren. Een deskundige jury, waaronder wethouder duurzaamheid, Alexandra van Huffelen, beoordeelt de presentaties op haalbaarheid en bijdrage aan een schone en economisch sterke stad. Daarnaast kunnen Rotterdammers op de website: www.rotterdam.nl./duurzaamin1minuut goede ideeën achterlaten en reageren op de inzendingen.

Rotterdam roept bewoners, organisaties en bedrijven op hun duurzame hart te laten spreken en samen te werken aan een duurzame stad. Tijdens deze interactieve dag, worden creatieve ideeën van Rotterdammers gebundeld voor het Programma Duurzaamheid van het Rotterdams college. Dit programma moet ervoor zorgen dat Rotterdam haar ambities voor o.m. vermindering van CO2 uitstoot en aanpassing aan klimaatverandering en een schonere leefomgeving kan realiseren. Tegelijkertijd wil het college met programma duurzaamheid werken aan economische groei.

Deelnemers kunnen hun ideeën tijdens een vier presentatierondes lanceren. Elke presentatieronde omvat een thema:

11.00 uur 'Bij mij in de straat'

12.15 uur 'Bij mij op school / vereniging'

13.30 uur 'Bij mij in de winkel'

14.45 uur 'Bij mij in de stad'

Naast het geven van een eigen presentatie, kunnen bezoekers aan de publieksdag allerlei informatie inwinnen over energiebesparing in huis, een groen dak, milieuvriendelijk tuinieren, duurzaam vervoer, etc. Jeugdige bezoekers kunnen onder begeleiding een tafelventilator op zonne-energie maken.

Debatdiner 7 september

Voorafgaand aan de publieksdag vindt op 7 september een debatdiner plaats met Rotterdamse prominenten. Tijdens het diner vindt tegelijk een digitaal schaduwdebat plaats. Volgers kunnen via twitter direct reageren op de ideeën die besproken worden. Rotterdamse Nieuwe (Young EDBR) tweet actuele updates de wereld in en nemen het respons mee in het debat. Het debat is te volgen op 7 september van 18.00 - 22.00 uur, op http://twitter.com/010duurzaam

Kijk voor meer informatie op www.rotterdam.nl/klimaatstad.



Gemeente Rotterdam