Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, september 2010

FILMHUIS VERHUIST! ­ filmposters uit Images in Grafisch Museum

Van 11 september t/m 31 oktober 2010 zijn in het Grafisch Museum filmposters te zien uit de omvangrijke collectie van het Groningse filmhuis Images. Images verhuist deze maand naar zijn nieuwe onderkomen aan het Hereplein en wordt daarmee onderdeel van het Groninger Forum. Om een bijdrage te leveren aan deze nieuwe fase toont het Grafisch Museum een overzicht van met name festivalposters van de afgelopen jaren.

Zoals bekend heeft Images, het filmhuis in de stad Groningen, op zondag 5 september definitief zijn deuren aan de Poelestraat gesloten om verder te gaan als ForumImages aan het Hereplein. Na 112 jaar filmvertoning in de Poelestraat breekt nu een nieuwe fase aan waarbij wellicht ook de programmering in een nieuw jasje wordt gestoken.

Het Grafisch Museum wil op geheel eigen wijze een bijdrage leveren aan het afscheid en de nieuwe start door een kleine selectie filmposters uit het omvangrijke archief van Images te laten zien. De posters, die behoren tot de collectie van Liga '68, zijn ondergebracht in de Groninger Archieven. Gezien de enorme omvang ervan, is hoofdzakelijk gekozen voor affiches van filmfestivals ­ lokaal, nationaal en internationaal. Van Groninger festivals en het Filmfestival van Rotterdam tot de festivals van Cannes, Venetië en Berlijn. De posters geven niet alleen een prachtig beeld van de ontwikkeling van de filmcultuur, maar ook van de prachtige grafische vormgeving die daarmee gepaard gaat.

De expositie is te zien van 11 september t/m 31 oktober in het Grafisch Museum. Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Het museum bevindt zich aan de Rabenhauptstraat 65 in Groningen (aan de achterzijde van het Centraal Station, te bereiken via het perron). Voor meer informatie kunt u bellen: 050-5256497 of kijken op de website: www.grafischmuseum.nl
---