Provincie Noord-Brabant

Persbericht

7 september 2010

Schatten van Brabant actief tijdens Belcrum-festival in Breda Speelhuislaan centraal tijdens Schatten van de Straat

In september houdt Stichting Electron in samenwerking met onder meer het provinciale programma Schatten van Brabant een editie van 'Schatten van de Straat' in Breda. Tijdens het Belcrum festival op 11 en 12 september staan het verleden, heden en de toekomst van de Speelhuislaan en de aangrenzende straten in de Belcrum in de spotlights. Schatten van de Straat wordt gehouden tijdens het Belcrum Festival.

Het programma van Schatten van de Straat bestaat uit diverse onderdelen waarbij kunst, vormgeving en architectuur samenkomen rondom verleden, heden en de toekomst van de Speelhuislaan. "Voor jong en oud wordt er tijdens het festival iets leuks georganiseerd en het biedt bewoners een unieke kijk op hun wijk. Dat past in onze visie dat iedereen meedoet in Brabant. En het is een prima voorbeeld van hoe je bewoners betrekt bij hun wijk", vertelt gedeputeerde Brigite van Haaften enthousiast over het initiatief.

Programmaonderdelen Een herinnering, anekdote, mysterie, mythe, actualiteit, toekomstdroom, voorwerp, kunstwerk of plek. Alles komt samen in Schatten van de Straat. De Straat-verhalen en Straat-expo worden onderdeel van de spectaculaire Straat- ontmoetingsplek die samen met bewoners gemaakt gaat worden. Straat-herinneringen krijgen een plaats op de Straat-website met Straat-foto's. En Straat-stickers wijzen de weg naar de verborgen plekken in de Straat. Hier kun je de geschiedenis, het nu en de toekomst samen beleven.

Meer informatie Meer informatie over alle verhalen van bewoners uit de Belcrum en de activiteiten die in het kader van Schatten van de Straat worden georganiseerd, zijn te vinden op www.electronbreda.com/straat.