Gemeente Tilburg

Koninklijke onderscheiding

de heer J.f.M. (Jan) Vugs is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau bij gelegenheid van zijn afscheid, na ruim 32 jaar, als vrijwillig brandweerman bij de Brandweer Post Berkel-Enschot.

E M B A R G O TOT ZATERDAG 11 SEPTEMBER 2010 ± 16.15 UUR

naam J.F.M. Vugs
adres Burgemeester Storimanslaan 1 in Berkel-Enschot geboortedatum 10 mei 1955
soort onderscheiding Lid in de orde van Oranje-Nassau uitreiking door burgemeester Noordanus
plaats/ tijd Afscheidsreceptie op zaterdag 11 september 2010 van 16.00 tot 18.00 uur bij de Brandweer Post Berkel-Enschot, Burg. Panisstraat 21, Berkel-Enschot

Bijzonderheden:
Jan Vugs is per 1 maart 1978 in dienst gekomen van de vrijwillige brandweer Berkel- Enschot en hij heeft deze dienst verlaten m.i.v. 1 september 2010. Hij heeft ruim 32 jaar lang als vrijwilliger brandweerwerk verricht. Van 1973 tot eind 1996 binnen de toen nog zelfstandige gemeente Berkel-Enschot, vanaf 1 januari 1997 binnen de gemeente Tilburg. Hij heeft als vrijwilliger het brandweerwerk zeer gemotiveerd, met veel inzet en bij tij en ontij verricht. Hij stond altijd klaar voor de mens in nood. Hij heeft deze taken jarenlang verricht naast zijn reguliere werk als medewerker bij aannemersbedrijf Van der Meijden in Berkel-Enschot. Vanwege zijn langdurige bijdrage aan de openbare orde en veiligheid in de regio Tilburg wordt hij gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen. Tegen die achtergrond is hij thans koninklijk onderscheiden.