Gemeente Apeldoorn

Op dit bericht rust een embargo tot zaterdag 11 september om 19.00 uur

Koninklijke Onderscheiding voor de heer M. Pol

De heer M. Pol (63) uit Apeldoorn ontvangt zaterdag 11 september uit handen van

loco-burgemeester R.T. Metz de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurt tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van het door hem opgerichte bedrijf Polteq IT Services.

De heer Pol heeft in 1968 aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van het gestructureerd testen van IT-systemen in Nederland. Dit deed hij ondermeer door het belang van het goed testen van informatiesystemen onder de aandacht te brengen en bewustwording te creëren.

In 1990 is onder zijn leiderschap het eerste handboek voor gestructureerd testen in Nederland geschreven, dat gebruikt is om het testen van de IT-systemen bij de Belastingdienst te structureren en daarmee tot een hogere kwaliteit van de IT-systemen te komen.

Een mijlpaal was de ontwikkeling onder zijn leiding van de Nederlandse methode voor gestructureerd testen TMap®. Deze methode is dé standaard op het gebied van structureel testen in Nederland en wordt bij talloze ondernemingen en overheidsinstanties toegepast.

De heer Pol wordt in binnen- en buitenland gezien als één van de wereldwijde experts op het gebied van testen en is een veelgevraagd spreker.

In 2000 heeft de heer Pol Polteq IT Services opgericht, een bedrijf dat internationaal diensten verleent op het gebied van testen. Onder zijn leiding is het bedrijf in tien jaar tijd gegroeid van 2 naar 100 werknemers.

Einde persbericht.