Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 09-09-2010

Televisie
VAN DUIN OP Z'N BEST
Zaterdag 11 september
20.30 uur - Nederland 1

GROOT TV-SUCCES VOOR MIJNHEER WIJDBEENS BIJ DE TROS

De nieuwe reeks afleveringen van het TROS-programma VAN DUIN OP Z'N BEST is afgelopen zaterdag uitermate succesvol gestart op Nederland 1. De eerste uitzending was het best bekeken amusementsprogramma op de zaterdagavond en het leverde meteen een tweede plaats op in de Dag Top 25 van Kijkonderzoek. Jong en oud ontmoeten elkaar ouderwets op de bank om met Mijnheer Wijdbeens een nostalgische tour te maken door het omvangrijke Van Duin-archief.

In de uitzending van komende zaterdag, 11 september, ontstaat grote verwarring bij Jan Wijdbeens. Hij belt aan bij Ron Brandsteder om samen met hem fragmenten van André te bespreken en te bekijken. Hij ziet Ron echter aan voor Fred Oster en denkt met hem te kunnen praten over de tv-carriere van de marmot André van Duin. Dit beestje was geliefd bij kandidaten omdat hij vaak in het juiste hokje liep en toentertijd wel 1.000 gulden kon opleveren! Als blijkt dat hij met Ron Brandsteder te maken heeft verandert de inhoud van het gesprek drastisch...

Ron kiest 'De Weetje Weetje Kwis' als favoriet fragment. Hij is hierin zelf de spelleider, André en Joke Bruijs zijn het kandidatenduo Jo en Ko de Beuker. Ron krijgt het zwaar te verduren met deze broer en zus.

Verder in de tweede aflevering de sketch 'De opticien' met Allard van der Scheer en Frans van Dusschoten is te zien als goochelaar met André als assistent.

Voor meer informatie: www.tros.nl/vanduin