Gemeente Berkelland


Persbericht

9 september 2010

EMBARGO TOT zaterdag 11 september 2010 14.00 uur

Op zaterdag 11 september 2010 om ca. 14.00 uur wordt door de burgemeester van Berkelland, de heer mr. H.L.M. Bloemen, aan de heer J.F.T. Reesink (72 jaar) uit Eibergen de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. Dit gebeurt bij Beltkorenmolen "Hermien" aan de Varsseveldseweg 88 in Harreveld. Hij neemt dan officieel afscheid als vrijwillig molenaar.

Sinds 1997 is de heer Reesink vrijwillig molenaar van Beltkorenmolen "Hermien" in Harreveld. Hieraan voorafgaand heeft de heer Reesink met goed gevolg examen afgelegd voor het vrijwillig molenaarschap. Sinds juni 1997 werkt de heer Reesink gemiddeld 1 dag per week op de molen.

Naast de verdiensten voor Beltkorenmolen "Hermien" is de heer Reesink gedurende 25 jaren lid geweest van de vrijwillige brandweer in Eibergen. Laatstelijk in de rang van hoofdbrandwacht. Vanwege het bereiken van zijn 55e leeftijd moest de heer Reesink in 1993 de brandweer verlaten.

Vanaf 2006 is de heer Reesink actief bij de Stichting Betula Zorg & Welzijn als vrijwilliger voor Tafeltje Dekje.

De inzet van de heer Reesink voor de samenleving als lid van de vrijwillige brandweer, als vrijwillig molenaar en als vrijwilliger voor Tafeltje Dekje beantwoorden aan het criterium uit het Ordereglement: "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd". Gelet op de aard, duur, betekenis en uitstraling van zijn activiteiten ontvangt de heer Reesink hiervoor de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.