Ingezonden persbericht


RAIL AWAY KOMT WEER OP STOOM
Rail Away, zaterdag 11 september om 18.00 uur op Nederland 2

Aanstaande zaterdag gaat de populaire treinenserie Rail Away weer van start op een nieuw tijdstip. De uitzendingen beginnen met de herhaling van een serie over stoomtreinen. In de serie wordt de kijker meegevoerd naar de meest authentieke manier van treinreizen, namelijk in rijtuigen die worden getrokken door een stoomlocomotief. Kijk voor meer informatie op www.eo.nl/railaway.

De serie begint met een aflevering in Wales. In volgende weken komen mooie stoomtreinen aan bod uit onder meer Nederland, Polen, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en China. In de maand december worden drie complete nieuwe afleveringen van Rail Away uitgezonden. De opnames voor die serie zijn onlangs van start gegaan.

In de EO-serie Rail Away worden al vijftien jaar lang de mooiste treinreizen in de wereld getoond. Vele honderdduizenden kijkers genieten wekelijks van de combinatie van treinen en een mooi landschap. De serie wordt ook verkocht aan het buitenland en vele tienduizenden dvd's van de serie vonden hun weg naar vele Nederlandse huiskamers. In 2009 werd de 150e aflevering van Rail Away uitgezonden. Ook de herhalingen van de uitzendingen trekken altijd weer een grote groep geĂŻnteresseerde kijkers.

Dit en nog veel meer mooie treinen uit binnen- en buitenland in Rail Away om 18.00 uur op Nederland 2.

---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht