Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
9 september 2010

30 jaar Bazaar!

Op 11 en 12 september is het feestweekend op De Bazaar in Beverwijk. De grootste overdekte markt van Europa bestaat dan 30 jaar! Dit wordt gevierd met entertainment en activiteiten.

Wat in 1980 begon als 'Zwarte' Markt in de toenmalige bloemen- en groenteveiling in Beverwijk was direct een regionaal bekend fenomeen. Bestuurders en middenstanders vroegen zich bezorgd af of zo'n wekelijks evenement wel kon. Ondanks de scepsis was Nederland een succesvol en grootschalig evenement rijker. Eerst alleen op zaterdag, maar sinds 1991 ook op zondag geopend.

Na de Zwarte Markt (hal 1, 2 en 3) opende in 1982 de Oosterse Markt, in 1993 volgde de Grand Bazaar en in 2007 werden deze markten aangevuld met Hal 30. Nu vormen deze markten samen De Bazaar. Elke markt koestert zijn eigen cultuur, sfeer en karakter en herbergt een kenmerkend aanbod.

Inmiddels is De Bazaar uitgegroeid tot Europa's grootste overdekte markt met ruim 2.500 winkels en trekt wekelijks tienduizenden bezoekers. Wat sinds de eerste marktdag nooit is veranderd: iedereen is welkom op De Bazaar. Mazzel & Vermaak aan beide kanten van de kraam.

Op De Bazaar zijn spullen te koop afkomstig uit de hele wereld. Nieuw en tweedehands. Voor dagelijks gebruik en voor de 'heb'. Van geurende exotische kruiden, groente en fruit tot glinsterend goud, modieuze kleding, schoenen en computers.


---