Gemeente Leeuwarden

Project Wijkidee: volleybaltoernooi Aldlân

De Leeuwarder wijk Aldlân laat zich zaterdag van zijn sportiefste kant zien tijdens een wijkvolleybaltoernooi. Initiatiefnemer Dieneke Bulens ontving een Wijkwaardebon van de gemeente Leeuwarden voor haar idee om mensen in de wijk bij elkaar te brengen door een volleybaltoernooi te organiseren.

Zowel individuele bewoners als families en straten hebben een team geformeerd. Onder leiding van een trainer van Volleybal Club Leeuwarden (VCL) worden ook voorbijgangers uitgedaagd een bal over het net te spelen. Daarnaast kunnen de deelnemers door middel van een slaginstrument hun 'slagkracht' testen.

Met dit project stimuleert de gemeente Leeuwarden de leefbaarheid in de wijken. Bewoners van de wijken kunnen ideeën indienen die het wonen en leven in de wijk prettiger maken. Belangrijke voorwaarde is dat er draagvlak is in de wijk en dat bewoners zelf betrokken zijn bij de uitvoering.

Op dit moment werken bewoners van de wijken Camminghaburen, Huizum-West, Bloemenbuurt/Oldelgalileën, Aldlân-Oost, Nylân, Bilgaard en Valeriuskwartier aan de uitvoering van zo'n 70 wijkideeën. Voor meer informatie: www.leeuwarden.nl/wijkidee


-----------------------------------




Gemeente Leeuwarden