Topchefs bij culinair festival 'Spicy Maasmechelen'

27/07/2010 13:48

StampMedia

Nieuw culinair festival 'Spicy Maasmechelen' brengt topchefs naar Eisden

De eerste editie van het gratis culinaire festival 'Spicy Maasmechelen' krijgt met zes gastlanden een kleurrijk en internationaal karakter. Eten en muziek moeten de Limburgers uit zowel België als Nederland op 11 en 12 september overtuigen om af te zakken naar het Festivalterrein in Eisden.

Italië, Griekenland, Turkije, België, Polen en Marokko zijn de zes landen die dit jaar hun keuken en muziek voorstellen aan de Limburgers. Culinaire handelaren uit het Maasland krijgen een speciale plaats op het festival. De gemeente Maasmechelen werkt voor dit evenement samen met Maasmechelen Leisure Valley vzw en Antwerpen Proeft. Organisator Ward Ramaekers van Antwerpen Proeft verwacht veel bezoekers. "Ik hoop toch op 5000 mensen per dag."

Dino Bagnato & Alex Clevers

Met kleine gerechten van ongeveer zes euro wil Ramaekers ook veel jongeren aantrekken. "Door democratische prijzen kunnen jongeren met een klein budget luxe creaties krijgen van topchefs. Elk gastland heeft zijn eigen kok."

Ramaekers geeft alvast volgende namen mee: "Alex Clevers zal instaan voor de Belgische keuken en Dino Bagnato maakt de Italiaanse gerechten klaar." Die laatste is ook chef-kok van restaurant Il Fiore in Maasmechelen. Wie nieuwsgierig is naar de muziek: "Onder meer Berberse, Arabische en Turkse acts zorgen voor een internationale sfeer."

Suikerfeest

Omdat rond 10 september de Limburgse moslims gedurende drie dagen het einde van de ramadan vieren, denkt Ramaekers verder ook aan een link met het Suikerfeest. "Spicy Maasmechelen is een culinair evenement dus kunnen Turkse of Marokkaanse verenigingen daar zeker iets in voorzien."

De persoon die deze editie ambassadeur van Spicy Maasmechelen zal spelen blijft voorlopig nog geheim. "Het is iemand die populair is bij jongeren", is het enige wat de organisator meegeeft.

Verschillende lokale socio-culturele verenigingen werken mee voor deze eerste editie van het nieuwe festival. Spicy Maasmechelen is een opvolger van zowel 'Kleurrijk Maasmechelen' als 'Maasmechelen Feest'.

© 2010 - StampMedia - Hasna Ankal

http://www.maasmechelenleisurevalley.be/mlv/homepage/m_homepage/

http://www.maasmechelen.be/

http://www.antwerpenproeft.be/

http://www.spicymm.be/festival.htm

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel