Ingezonden persbericht

Op zoek naar Wilders... Topacteurs doen auditie

Persbericht 4 september 2010

OP ZOEK NAAR GEERT WILDERS

GIJS SCHOLTEN VAN ASSCHAT, HANS KESTING, JANJAAP VAN DER WAL, MUSTAFA DUYGUKU, FRANK LAMMERS, E.V.A. AUDITEREN VOOR ROL VAN GEERT WILDERS OP NEDERLANDS THEATER FESTIVAL

Wie wordt de nieuwe Geert Wilders? mightysociety en TG 42 gaan op zoek naar Geert Wilders, een van de meest begeerde bijrollen van het nieuwe theaterseizoen. Op zaterdag 11 september zullen vijfentwintig bekende en onbekende acteurs aantreden voor de grote auditiefinale.

De audities zijn tijdens het Nederlands Theater Festival bij te wonen in Stadsschouwburg Amsterdam, TGA Studio 2, om 13.00 uur en om 14.00 uur. Tickets te koop via www.tf.nl.

De Wilders auditanten luiden tot nu toe: Vincent van de Valk, Hein van der Heyden, Sadettin Kirmiziyüz, Gijs Scholten van Asschat (op video), Alwin Pulinckx, Neal Lewis, Dick van den Toorn (o.v.b.), Marcel Hensema, Rogier Schippers, JanJaap van de Wal, Mike Reus, Frank Lammers, Hugo Koolschijn, Bob Wind (op video), Eelco Smits, Mustafa Duygulu, Sven Bijma, Hans Kesting en Jeroen Willems (op video).

Dit project is de allereerste landelijke zoektocht naar een veelzijdig musicaltalent in het gesubsidieerde theatercircuit voor de spannende bijrol van Geert Wilders in mightysociety8, de nieuwste aflevering van Eric de Vroedts theaterreeks. De vakjury bestaat uit castingdirector Hans Kemna, voormalig X Factor - jurylid Marianne van Wijnkoop en Wilders deskundige Hans de Bruijn.

'Op zoek naar Geert Wilders' mag dan klinken als de zoveelste talentenjacht, het wordt zeker geen Idols, bezweert mightysociety-regisseur Eric de Vroedt: "De kwaliteit moet enorm hoog zijn, er wordt veel van onze Geert Wilders verwacht. Verder win je bij Idols een single en is het maar afwachten wat er verder gebeurt. Hier krijgt de winnaar gegarandeerd een nieuwe carrière kado". Dat beaamt ook Joeri Vos, auteur van de musical: "Wilders is een van de meest spectaculaire theaterrollen. Wie deze rol speelt, wordt gegarandeerd een nieuwe ster".

Mightysociety is powered by Toneelgroep Amsterdam.

---