Gemeente Harenkarspel


Lavinia Meijer schittert tijdens September geluiden

Na het indrukwekkende optreden op de Uitmarkt Amsterdam is de internationaal bekende harpiste Lavinia Meijer op 11 en 12 september de gastvrouw van het monumentale kerkje in Valkkoog. In vier verschillende concerten laat zij het publiek kennis maken met alle facetten van de harp. Speciaal voor de concerten van Septembergeluiden poseerde Lavinia Meijer met haar harp op de Westfriese Omringdijk.

Naast Lavinia Meijer fungeren ook pianist Ivo Jansen, saxofonist Raaf Hekkema en de Fancy Fiddlers van Coosje Wijzenbeek als gastheer of gastvrouw van een van de kerkjes in Westfriesland. In Schellinkhout, Oudendijk en Eenigenburg laten deze musici horen hoe zij zich hebben laten inspireren door de unieke locaties aan de dijk.

De gastheren en gastvrouwen nodigen ook een aantal speciale gasten uit. In de kerk van Eenigenburg brengt Ivo Janssen de preludes van Chopin ten gehore terwijl Anna Enquist gedichten voordraagt. Roberta Alexander, die internationale faam geniet en een regelmatige gast is op de belangrijkste operapodia, straalt samen met Lavinia Meijer in de kerk van Valkkoog.
Meervoudig prijswinnaar Raaf Hekkema treedt op in de Martinuskerk in Schellinkhout o.a. met het bekende Calefax Rietkwintet. In de kerk van Oudendijk treden de jonge, talentvolle musici van de Fancy Fiddlers op. In hun programma komen o.a. werken van Ravel, Schubert en Vivaldi aan bod. Elk concert wordt voorafgegaan door een cultuurhistorische inleiding over de geschiedenis van de streek en de kerk.

Lunch en diner

Geniet van de beste Westfriese producten voor en na de concerten van Septembergeluiden. De mobiele keuken van Omringd door lekkers en het Beste van Beiden van Bakkerij Raat bieden een heerlijk omringbord als diner op zaterdag en een nostalgische Westfriese lunch in stikkezak op zondag. Op beide dagen kunt u ook genieten van heerlijke Westfriese wijnen en hapjes na afloop.

Route en kaartverkoop

Stel uw eigen muzikale route samen. Bezoek bijvoorbeeld twee concerten op een dag en combineer dit met een lunch of diner. Hierin zijn meerdere combinaties mogelijk. Kijk voor meer informatie, routes en kaartverkoop op www.septembergeluiden.nl.

Septembergeluiden is een van de parels in het programma rondom de Westfriese Omringdijk. Twaalf gemeenten, de Provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de Rabobank slaan meerjarig de handen ineen om de Westfriese Omringdijk als cultuur-toeristische bestemming te promoten en te versterken. Kunst en Cultuur Noord-Holland en het Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord zijn de uitvoeringspartners. Septembergeluiden is een initiatief van de Stichting Kop vol Muziek en Kunst en Cultuur Noord-Holland in samenwerking met Muziekbureau Haitjema.


Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600