Gemeente Leudal


Nieuws

Gemeente Leudal en UWV werkbedrijf sluiten convenant

De gemeente Leudal en het UWV Werkbedrijf hebben de samenwerking vastgelegd in een convenant. Het convenant richt zich op samenwerking tussen de gemeente en UWV Werkbedrijf. Op dit moment werken gemeente en UWV al samen.

Zo worden de aanvragen WWB, IOAW, IOAZ en WIJ al door een medewerker van de gemeente bij het UWV Werkbedrijf ingenomen. Met betrekking tot de uitvoering van de WIJ participeert de gemeente in het Jongerenteam, dat haar dienstverlening ook aanbiedt vanuit het Werkbedrijf UWV en wordt ingezet om jongeren vroegtijdig door te leiden naar werk of naar school. In deze samenwerking met het UWV trekken de gemeenten Maasgouw, Roerdalen en Leudal samen op.

Doelen
Met dit convenant wordt de samenwerking verder uitgebreid. Doel hierbij is om zo goed mogelijke resultaten te halen bij het plaatsen van mensen op de arbeidsmarkt. In het convenant worden hierover een aantal afspraken vastgelegd en te behalen doelen genoemd:
- Voor 2010 worden 150 aanvragen WWB en WIJ verwacht. Op basis van het convenant zal het UWV hiervan 50% binnen 3 maanden plaatsen.
- Van de 277 personen die momenteel een uitkering ontvangen heeft 40% een traject aangeboden gekregen van de gemeente. Als het traject is doorlopen, kunnen ze aangemeld worden bij het UWV voor plaatsing op de arbeidsmarkt. Hiervan zal het UWV 50% binnen 6 maanden aan het werk helpen.

- De personen die momenteel WW ontvangen worden gedurende de laatste 6 maanden van hun WW-uitkering extra begeleid. Van de doelgroep die doorstroomt richting de WWB zal door het UWV 60% binnen 6 maanden aan werk worden geholpen.

"Doel van het convenant is om in het belang van de burgers en cliënten van het UWV te laten zien wat een dergelijke samenwerking kan betekenen voor het plaatsen van mensen op de arbeidsmarkt. Praktisch gezien betekent dit dat het de instroom van WWB-ers en WIJ-ers bij de gemeente zal beperken en de uitstroom bevorderen. En dat is natuurlijk een doel waar iedereen bij gebaat is", aldus portefeuillehouder Mart Janssen van de gemeente Leudal.

Ondertekening van het convenant door wethouder Janssen en dhr. Marell (UWV)
Wethouder Mart Janssen van de gemeente Leudal en de heer Hans Marell van het UWV ondertekenen het convenant.