Politie Zeeland


1647-2010 Inbraak bedrijf, Sint Maartensdijk
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd aan de Nijverheidsweg in Sint Maartensdijk ingebroken door drie mannen.
De politie kreeg een melding binnen van een mogelijke inbraak en ging rond 05.00 uur ter plaatse. Daar zagen agenten drie mannen bij de ingang van het gebouw aan de Nijverheidsweg. Zij hielden de mannen staande. Ze bleken een wafelijzer bij zich hebben dat zij ontvreemd hadden uit het gebouw. De mannen, 20, 22 en 24 jaar oud en afkomstig uit de gemeent Tholen, zijn daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau.

1648-2010 Aangehouden na achtervolging, Terneuzen
Een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagochtend omstreeks 05.40 na een achtervolging aangehouden.
De politie kreeg omstreeks 05.30 uur een melding binnen van een poging tot inbraak aan de Roerstraat in Terneuzen. De 28-jarige bewoner wilde naar zijn werk gaan toen hij zag dat de deurklink van de poort in de tuin omlaag ging. De bewoner trok de deur ineens open en zag een man staan die er meteen vandoor ging. Agenten waren snel ter plaatse en startten een zoektocht. Na een achtervolging kon de verdachte, een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, in de Axelsestraat worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau.

1649-2010 Inbraak in woning, Vlissingen
In een woning aan het Westerzicht in Vlissingen werd vrijdagavond ingebroken.
Buurtbewoners hoorden omstreeks 21.30 uur een harde klap en zagen twee mannen bij het huis in het Westerzicht. De buurtbewoners belden hierop de politie, die snel ter plaatse kwam. De daders konden desondanks ontkomen. Of er iets weggenomen is, is nog onduidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.