Politie Drenthe

Zaterdag 11 september 2010

Provincie Drenthe, 11-09-2010

Brand door kortsluiting

ZUIDLAREN Vrijdagmorgen is brand ontstaan in een woonwinkelpand aan de Kerkbrink. Oorzaak is kortsluiting in de wasmachine geweest. De brandweer bluste de beginnende brand, waardoor de schade beperkt bleef tot rook- en waterschade.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

TYNAARLO Vrijdagmiddag reed een 58-jarige automobilist uit Zevenhuizen over de N386 met een snelheid van 160 kilometer per uur. De maximumsnelheid is hier 80. Reden om direct het rijbewijs in te vorderen.

SPIER Vrijdagmiddag reed een 40-jarige man uit Beilen met zijn auto over de Steegde, een 60 kilometerzone. Hij reed daar met een snelheid van 110 kilometer per uur, waarop zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man aangehouden na vernielingen en bedreiging

EMMEN Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding dat een agressieve man in een kantoor aan de Verlengde Spoorstraat vernielingen pleegde. Ter plaatse bleek dat een 47-jarige Emmenaar daar met stoelen had gegooid en een beeldscherm vernield. Hij werd aangehouden en krijgt een proces-verbaal wegens vernieling en bedreiging. Plus een rekening voor de aangerichte schade.

Voetganger geschept bij oversteken

ROLDE Vrijdagavond is een 18-jarige jongeman uit Grolloo gewond geraakt toen hij de Grolloërstraat overstak bij de kermis. Een 52-jarige vrouw uit Rolde, die daar met lage snelheid langsreed, kreeg de jongen plotseling voor de auto. Vanwege de geringe snelheid is het letsel beperkt tot een hoofdwond, waarvoor hij ter controle naar de eerste hulp is gebracht.

Alcohol in het verkeer

ASSEN Vrijdagnacht reed een 48-jarige man uit Assen in de auto over de Esakkerweg. In een bocht reed hij tegen een paaltje. De man had gedronken, scoorde 410 bij de blaastest, bijna 1 promille, en kreeg daarvoor een proces-verbaal.

NIEUW BALINGE Vrijdagnacht reed een 42-jarige automobilist uit Nieuw Balinge over de Haarweg, terwijl hij had gedronken. De blaastest kwam uit op ruim 1,5 promille, waarop zijn rijbewijs is ingevorderd.

Korte tijd later werd op dezelfde weg een 24-jarige automobilist uit Aalden gecontroleerd. Ook hij had gedronken, 0,75 promille was zijn blaasresultaat.

Politie onderzoekt inbraak sportkantine

WIJSTER Vrijdagnacht is ingebroken in een sportkantine aan de Sportweg. De dader is binnengekomen door een raam te vernielen en heeft de kassa meegenomen. De politie onderzoekt deze inbraak, die tussen 23.00 en 5.00 uur heeft plaatsgevonden.