KNHS

Gerco Schröder naar vierde plek in Calgary
11 september 2010
Gerco Schroder - New Orleans

CALGARY (KNHS) - Ook op de derde dag van de Spruce Meadows Masters had parcoursbouwer Leopoldo Palacio de tijd weer krap bemeten. Daardoor bleven slechts drie combinaties foutloos in de Encana Cup, die in totaal met 100.000 Dollar was gedoteerd.

Gerco Schröder (Tubbergen), die in deze rubriek een beroep deed op Eurocommerce New Orleans, overschreed de toegestane tijd minimaal en werd vierde. Die plek leverde hem 10.000 Dollar op. Jeroen Dubbeldam (Weerselo), die Valdimore aan de start bracht, noteerde naast een springfout ook nog een strafpunt voor het overschrijden van de tijd en eindigde als elfde. Voor Noble Lady van Nathalie van der Mei (Makkinga) was de opgave van Palacio net iets te veel van het goede. De schimmel tikte twee balken uit de lepels en eindigde als zestiende.

De overwinning ging naar de Belgische ruiter Rik Hemeryck met Quarco de Kerambars. De Amerikaanse Beezie Madden had met Mademoiselle halverwege het barrageparcours een lichte voorsprong, maar raakte die in de laatste lijn kwijt. Waar Hemeryck vooruit doorreed, nam Madden gas terug. Voor Hemerijck was de hoofdprijs van 25.000 Dollar, terwijl Madden met 5.000 Dollar minder tevreden moest zijn.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.sprucemeadows.com

Uitslag Encana Cup:


1) Rick Hemeryck (Bel) - Quarco de Kerambars - 0 / 0 / 37.06
2) Beezie Madden (USA) - Mademoiselle - 0 / 0 / 38.89
3) Werner Muff (Zwi) - Quax II - 0 / 4 / 40.47
4) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce New Orleans - 1 11) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - Valdimore (Numero Uno x Farmer) - 5 16) Nathalie van der Mei (Makkinga) - Noble Lady - 8

Uitslag Six Bar:


1) Kelly Koss (Can) - Laokoon - 2m./4

1) David Quigley (Ier) - Valetto JX - 2m./4 3) Maurice van Roosbroeck (Bel) - Shablis van de Zwartwaterhoeve ET -
2m/ret
4) Piet Raijmakers jr. (Asten) - Van Schijndel's Celvin - 1.90m/ret

Foto Gerco Schröder met Eurcommerce New Orleans door: www.melissen.net