KNHS

Stephanie van den Brink maakt indruk in Calgary

11 september 2010

CALGARY (KNHS) - Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) heeft op de derde dag van de Spruce Meadows Masters in het Canadese Calgary met de achtjarige schimmel Verdi (Heartbreaker x Mr.Blue) wederom indruk weten te maken. In een zeer spannende barrage eiste de 18-jarige amazone temidden van de internationale Lichte Tour ruiters brutaalweg de tweede plaats op. Van den Brink reed zich tot nu toe in zes starts vijf maal in het prijzengeld. Ze werd driemaal zesde, eenmaal vierde en nu tweede.

Ik heb nog nooit zo hard gereden, lachte de blonde amazone", nadat ze de ring had verlaten. Stefanie had inderdaad vanaf de start vol gas gegeven. In de eerste lijn van de barrage reed ze de drie hindernissen bijna in een rechte lijn, terwijl alle andere combinaties daar een slalom reden met ruime wendingen. In de lijn na de dubbelsprong, een scherpe wending naar rechts, had ze misschien fracties van seconden kunnen winnen. Ook in de lange rechte lijn naar de laatste hindernis, een steilsprong, maakte ze een kleine ophouding, die ook iets vertragend werkte. Daar verloor ze de wedstrijd aan de Venezuelaan Pablo Barrios met G&C Blanchee, die op de finishlijn 0.15 sec. sneller bleek te zijn. Het verschil in geld was groter, want Barrios ontving voor zijn winnende rit 7.500 dollar, terwijl Van den Brink 4.500 dollar ontving.

Stefanie van den Brink kreeg twee weken geleden te horen dat er op het vliegtuig nog plek was voor twee paarden en dat zij met één paard mee mocht en haar broer Dennis ook met één paard. Dennis koos er voor om met Ultra van start te gaan op de Hippiade en werd daar kampioen in de klasse Z. "Daar komt bij dat hij met Royal Dream en ik met Wapper ook naar het WK voor jonge paarden in Lanaken gaan en daarom konden we beide onze toppaarden niet mee naar Calgary nemen. Die twee wedstrijden zo kort achter elkaar zou, mede door de lange reis, net te veel van het goede worden. Toch denk ik dat Dennis nu thuis zit te balen", aldus Stefanie.
De jonge Van den Brink vindt zichzelf niet zo'n barragespecialist. "Ik ben normaal gesproken eerder iemand die tijdfouten krijgt dan dat ik erg hard rijd. Maar op de één of andere wijze gaat het me hier heel gemakkelijk af. Misschien komt dat ook wel omdat het uiterst inspirerend is in zo'n omgeving als Spruce Meadows te mogen rijden. Nu verkeer ik temidden van alle topruiters en zie ze in de stallen en in het hotel. Daarnaast staat de kleine Nederlandse kolonie steeds bij de inspringring wanneer ik aan het losrijden ben en kijken ze allemaal naar mijn ritten. Sven Harmsen, die hier nu als bondscoach van de senioren fungeert, gaf mij voor de barragerit nog een paar goede tips. Daardoor durfde ik het aan om in een bijna rechte lijn de eerste drie hindernissen aan te rijden. Ik denk dat ik aan zijn wijze raad de tweede prijs te danken heb, omdat ik in een barrage nog wel eens iets onzeker ben, terwijl ik nu juist vol vertrouwen van start ging. Ik ben ook blij voor de Jan Broek dat ik zo goed presteer. Stel je voor, naar Calgary gaan en geen deuk in een pakje boter rijden! Dat zou iets zijn om me dood voor te schamen", vertelde Stephanie.

Op zaterdag staat er een jachtspringparcours in de hoofdring op het programma en daarin gaat ze jonge amazone ook van start. "Ik barst bijna van het zelfvertrouwen, dus ga ik er vanuit dat we morgen ook naar behoren zullen presteren. Ik ga er wel voor", zei Stephanie van den Brink, die zichzelf de afgelopen dagen een paar keer stevig in de arm heeft geknepen. "Ik dacht soms echt dat ik droomde, dat ik, een meisje uit Nijkerkerveen, dit allemaal mee mag maken".

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.sprucemeadows.com

Uitslag springen 1.40m:


1) Pablo Barrios (Ven) - G&C Blanchee Z - 0 / 33.85
2) Stephanie van den Brink (Nijkerkerveen) - Verdi (Heartbreaker x Mr.Blue) - 0 / 34.00

3) Yann Candele (Can) - Carlotta Singular La Magnifica - 0 / 34.19

Foto Stephanie van den Brink met Verdi door: www.melissen.net