Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 11-09-2010

Dronken Spanjaard rijdt met auto tegen betonnen pilaar parkeergarage

TILBURG: Een 37-jarige Spanjaard is omstreeks 03.30 uur met zijn auto in de Tivoligarage aan de Spoorlaan tegen een betonnen pilaar
aangereden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Aan het beton van de garage was nauwelijks iets te zien. Aan de auto, een Renault Megane, des te meer. De voorzijde was zwaar beschadigd. De verdachte blies op het bureau 445 ugl, ruim twee keer het voor hem toegestane maximum van 220 ugl.

Een 20-jarige Tilburger, een beginnend bestuurder, werd vannacht omstreeks 03.40 uur op de Prof. Cobbenhagenlaan in zijn auto ook betrapt op het rijden over invloed. Hij blies 175 ugl. Een 44-jarige Tilburger werd rond 04.00 uur op de Ringbaan Zuid betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist werd aan de kant gezet omdat hij zo slingerde. Hij blies 445 ugl.

Politie onderzoekt schietincident zonder gewonden

TILBURG: Het is voor de politie nog niet duidelijk wie er vannacht rond 03.00 uur op de Gasthuisring nabij de Lochtstraat met een vuurwapen geschoten heeft. De politie heeft ter plaatse een huls veilig gesteld. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt of het incident iets te maken heeft met de mushandeling van een 25-jarige Tilburgse. Zij verklaarde dat zij na café bezoek, zonder enige aanleiding op straat geslagen werd door een haar onbekende man. Of deze man daarna ook met een vuurwapen geschoten zou hebben is onduidelijk. Ze beschrijft de man als circa 20 jaar, 1.70 meter lang, getint met korte dreadlocks.

Tilburger (45) geen geld dus zitten

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag tijdens een verkeerscontrole op het Gardiaanhof een 45-jarige Tilburger aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond in het opsporingsregister. De Tilburger bleek nog twee vonnissen te hebben openstaan. Het ging om een boete van 250 euro (of 5 dagen hechtenis) en een boete van 178 euro (of 3 dagen zitten). De man bleek geen geld bij zich te hebben en is daarom ingesloten.

Politie heeft dure verrassing voor 36-jarige Tilburger

De politie had vrijdagmiddag voor een 36-jarige Tilburger ook nog een leuke verrassing (?). De man kwam aan het bureau Wilhelminapark zijn gevonden paspoort ophalen. Bij controle van zijn gegevens in het opsporingsregister bleek echter dat er nog 1700 euro voor hem open stond. Het ging om een schadevergoeding die de man nog moest betalen, bij vonnis van de politierechter, vanwege een veroordeling wegens diefstal.

De rechter gaf aan dat de man als hij niet zou betalen 12 dagen vastgehouden zou mogen worden. Ook daarna blijft echter de
schadevergoeding opeisbaar. Na wat telefoontjes kwam een bekende van de man het openstaande bedrag betalen. Hierna mocht hij, voorzien van kwitantie, het bureau verlaten.

Dronken veelpleger tuk op kaas

TILBURG: Medewerkers van een supermarkt aan de Korvelseweg hebben vrijdagavond rond 19.00 uur een 55-jarige Tilburger tot twee keer toe betrapt op de diefstal van een stuk kaas. De winkeldief, die bij de politie bekend staat als zeer actieve veelpleger, was erg dronken.

De eerste keer dat medewerkers hem met een niet betaald stuk kaas naar buiten zagen lopen, pakten ze het van hem af en lieten hem gaan. Enkele minuten later kwam de brutale dief weer naar binnen, pakte wederom een stuk kaas, met een waarde van 6,52 euro en liep zonder te betalen naar buiten. Daar werd hij door medewerkers vastgepakt, waarna de politie werd gebeld. Hij werd aangehouden. De veelpleger vond het kennelijk nodig om in de arrestantenbus te urineren, hij mocht dit zelf
schoonmaken. Hij is conform afspraken over de veelplegersaanpak in verzekering gesteld

Rustige horecadienst in Tilburg met maar twee aanhoudingen

TILBURG: De agenten belast met het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum hebben een rustige dienst gehad met maar twee
aanhoudingen. Ook werden er nog 18 bekeuringen uitgeschreven.

Een 13-jarig Tilburgs meisje is vrijdagavond tijdens een concert in het Popcentrum aan de Veemarktstraat beroofd van haar telefoon. Een van haar vrienden had echter een knul gezien die enkele keren heel dicht tegen haar tas was gekomen. Een bewaker vroeg vervolgens aan de aangewezen jongen, een 14-jarige Tilburger, om zijn telefoon te laten zien. Hij toonde er twee, waaronder die van het meisje. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

Een 24-jarige Tilburger werd omstreeks 03.15 uur op de Heuvelring aangehouden nadat hij een agent beledigd had.

Verder werden de navolgende bekeuringen uitgeschreven

4 x parkeren op taxiplaats
4 x glas op straat
2 x baldadigheid
2 x alcohol nuttigen op straat
3 x parkeren zonder parkeervergunning

1 x APK verlopen

2 x openbare dronkenschap

Politie onderzoekt beroving Tilburgse vrouw (42)

TILBURG: Een 42-jarige Tilburgse is vrijdagmiddag op de Leharstraat het slachtoffer geworden van een beroving. De vrouw had kort daarvoor een aanzienlijk geldbedrag voor de vakantie gepind. Er kwam een
zwart/grijze scooter vanuit de richting van de Strausslaan. De passagier trok met kracht de tas van haar schouder, waarna de daders wegreden in de richting van de Offenbachtstraat. De politie heeft een aangifte ogenomen van het slachtoffer.