Politie Groningen

Zaterdag 11 september 2010

Provincie Groningen , 11-09-2010

Drugsdealer aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagmiddag op het Martinikerkhof in Groningen een 56-jarige man uit Groningen aangehouden voor de handel in verdovende middelen. Agenten hielden de verdachte in de gaten en zagen dat hij aan diverse gebruikers had verkocht. Hierop gingen agenten tot aanhouding van de dealer over. Bij hem werd zes bolletjes harddrugs aangetroffen. Hij moest mee naar het politiebureau. De drugsdealer is na verhoor heengezonden. De drugs zijn in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrachtwagenchauffeur ramt viaduct

DELFZIJL De politie heeft vrijdagmiddag een 42-jarige
vrachtwagenchauffeur uit Woldendorp aangehouden. Politieagenten stelden een onderzoek in na een melding van een oliespoor op het wegdek van de Hogelandsterweg in Delfzijl. Getuigen hadden gezien dat een chauffeur met zijn vrachtwagen met daarop een kraan, een viaduct tussen de Jachtlaan en de Europaweg, had geramd. De chauffeur was er daarna zonder zijn gegevens achter te laten vandoor gegaan. Korte tijd later kon de Woldendorper op basis van kentekengegevens op de Ronde Boslaan door de politie worden aangehouden. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De vrachtauto en de kraan raakten zwaar beschadigd. De verkeersongevallendienst van de politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Tegen de vrachtwagenchauffeur is proces-verbaal opgemaakt.

Alcomobilist met auto in de sloot

EEMSMOND De politie heeft vrijdagavond een 23-jarige bestuurster uit Uithuizen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een eenzijdig verkeersongeval. Het bleek dat de bestuurder op de N999 in een bocht de controle over zijn voertuig was verloren. Hij belandde met de auto in een sloot naast de weg. Hij raakte niet gewond. De bestuurder had wel te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat de man ruim 1,05 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De zwaar beschadigde auto moest door een bergingbedrijf worden afgesleept. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man zwaait met bijl

KANTENS De politie heeft vrijdagavond een 50-jarige inwoner van Kantens aangehouden. Bij de meldkamer kwam een melding dat een man bij een woning in de Kooistraat bewoners zou hebben bedreigd met een bijl. Hij was eerder ook al bij de woning geweest. De amokmaker was na het incident weggereden. De verdachte kon na een korte zoektocht in de omgeving door dienders op de Bredeweg worden aangehouden. Bij fouillering was hij in het bezit van een handbijl. Hij moest mee naar het politiebureau en is ingesloten. De bijl is in beslaggenomen. Niemand raakte bij het incident gewond. Wat de aanleiding voor de bedreiging is geweest is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Vrouw schopt agent

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 41-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor geweld en belediging tegen politiemensen. In de Peperstraat bemoeide de vrouw zich met een aanhouding door politieagenten. De vrouw vond het nodig om diverse verwensingen naar de politie te schreeuwen. Hierop werd zij door een agent aangesproken op haar gedrag. Hierbij richtte zij haar agressie tegen de agent en beledigde hem met diverse scheldwoorden. Tijdens haar aanhouding zag zij kans om de agent tegen zijn knie te schoppen. De vrouw is ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Zij zal vandaag worden gehoord. De politie agent liep lichte verwondingen op maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politieagent doet aangifte van mishandeling. Regiopolitie Groningen accepteert geweld tegen haar agenten niet. Tegen verdachten van geweld tegen politieambtenaren worden door het Openbaar Ministerie fiks hogere straffen geëist.

Man doet greep in geldlade van buschauffeur

STADSKANAAL De politie heeft vrijdagnacht een 30-jarige man uit Ter Apel aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een beroving van een buschauffeur van Qbuzz op de Navolaan in Stadskanaal. Het bleek dat de 30-jarige Ter Apelder bij het uitstappen een greep in het geldbakje van de chauffeur had gedaan. De verdachte kon na een korte zoektocht in de omgeving door dienders worden aangehouden. Bij fouillering was hij in het bezit van een paar twee euro muntstukken. Hij is voor verhoor ingesloten. De politie onderzoekt het voorval.

Agressieve winkeldief(en) aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond twee mannen (beiden 23 jaar) uit Wateringen en Staszica (Polen) aangehouden voor winkeldiefstal. Beveiligingsmedewerkers van een warenhuis aan de Grote markt hadden alarm geslagen omdat zij met een agressieve winkeldief in gevecht waren geraakt. De beveiliging had het duo betrapt bij het stelen van sportkleding. Eén winkeldief probeerde daarbij van zich af te bijten. Toegesnelde agenten wisten beide verdachten in de boeien te slaan. Bij fouillering van de agressieveling troffen dienders een kniptang aan. De gestolen kleding en de kniptang zijn in beslaggenomen. Het duo is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Op de bon voor baldadigheid

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagmorgen twee knapen (beiden 19 jaar) uit Groningen en Amsterdam op de bon geslingerd. Surveillerende agenten zagen dat het duo alle fietsen in de Vissersstraat omgooiden. De duo moest mee naar het politiebureau en kreeg een bekeuring voor baldadigheid. Tevens kregen beiden een waarschuwing voor een verblijfsontzegging uitgereikt.

Ook een 24-jarige Stadjer kreeg van politieagenten een prent voor baldadigheid. De 24-jarige vond het nodig om zaterdagmorgen in de Papengang en in de Oosterstraat in Groningen fietsen omver te gooien en tegen rolluiken van winkels aan te trappen. Dit werd via cameratoezicht waargenomen. Hij was onder invloed van alcohol. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten.

Alcomobilist met auto over de kop

WINSUM De politie heeft vrijdagnacht een 56-jarige automobilist uit Ten Boer aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een eenzijdig verkeersongeval op de Garnwerderweg in Winsum. Het bleek dat de 56-jarige bestuurder bij het insturen van een haakse bocht de controle over zijn auto was kwijtgeraakt. Hij belandde op de kop in de berm. Hij kon zelf uit zijn auto komen en raakte niet gewond. Bij controle bleek de bestuurder te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau weigerde de verdachte mee te werken aan een alcoholonderzoek. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De zwaar beschadigde auto moest door een bergingbedrijf worden afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Bestuurders kijken te diep in glaasje

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht en zaterdagochtend meerdere automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed.

WINSCHOTEN - Een 61-jarige automobilist uit Winschoten is zaterdagochtend door de politie gecontroleerd op de Beertsterweg in Winschoten. Politieagenten zagen dat de bestuurder nogal slingerend reed. De Winschoter rook naar drank en moest hij een blaastest afleggen. De test wees uit dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd een promillage van ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten. Zijn rijbewijs is ingenomen.

ONSTWEDDE Op de Kampweg in Onstwedde werd vrijdagnacht een 20-jarige automobilist uit Vlagtwedde aangehouden. Bij de beginnende bestuurder werd na de ademanalysetest op het politiebureau een promillage van ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten. Zijn rijbewijs is ook ingenomen.

MARUM - Op de Kruisweg in Marum werd vrijdagnacht een 37-jarige automobilist uit Doezum aangehouden. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd een promillage van ruim 0,85 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten.

VEENDAM Een 53-jarige bestuurder van een bromscooter uit Finsterwolde werd vrijdagnacht in de Bareveldsweg in Veendam gecontroleerd. Hierbij bleek dat hij alcohol had gedronken. Bij de bestuurder werd na de ademanalysetest op het politiebureau een promillage van ruim 0,7 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Hij kreeg en rijverbod van 4 uur. Na verhoor kon hij weer gaan. In alle gevallen maakt de politie proces-verbaal op.

Man slaat portiers

GRONINGEN De politie heeft zaterdagochtend een 42-jarige man uit Geleen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een ruzie in een horecagelegenheid in de Poelestraat. Het bleek dat de Limburger twee portiers van de zaak na een onenigheid in het gezicht had geslagen. De verdachte werd door de portiers in bedwang gehouden. De agressieveling moest mee naar het politiebureau. Bij fouillering bleek hij in het bezit te zijn van verdovende middelen. Hij is ingesloten. Beide portiers doen aangifte van mishandeling. De politie maakt proces-verbaal op.