Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout

Oosterhout, 11-09-2010

Twee arrestaties na bekeuring wildplasser

OOSTERHOUT: Een bekeuring aan een wildplasser is vannacht omstreeks 02.40 uur op de Eikdijk geëscaleerd in twee aanhoudingen. Een 31-jarige man en zijn 27-jarige vriendin uit Oosterhout werden gearresteerd. Ze hebben de agenten beledigd en zich recalcitrant gedragen na hun arrestatie.

De agenten zagen dat op de Eikdijk een man tegen hekwerk urineerde. Ze wilden hem daarvoor een bekeuring aanzeggen. Bij de wildplasser stond een vrouw. Ze bleken beiden onder invloed te zijn van alcohol. De agent kreeg van de man zijn rijbewijs en vroeg vervolgens om de
adresgegevens. Hierop riep de man of ze niets beters te doen hadden. Toen hij bleef weigeren deze te verstrekken, werd hij aangehouden. De verdachte weigerde de bus in te stappen. De vrouw pakte haar vriend vast en drong zich tussen hem en de agent en wilde kennelijk daarmee de arrestatie voorkomen. Ook na een waarschuwing hield ze daar niet mee op en begonnen beiden de agenten te beledigen. Tijdens het uitstappen bij het bureau gedroegen beiden zich recalcitrant. De vrouw spuugde tijdens het uitstappen in het gezicht van een van de agenten. Ze zijn vanmorgen gehoord. Ze ontkenden de beledigingen, de 31-jarige man verklaarde hooguit wat moeilijk te hebben gedaan tijdens het instappen.

Oosterhouter (21) aangehouden voor softdrugs bezit

OOSTERHOUT: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 22.10 uur tijdens de controle van een auto op de Wilhelminakanaal Zuid een 21-jarige Oosterhouter aangehouden ter zake drugsbezit. De agenten roken in de auto een sterke henneplucht. Hierop overhandigde bestuurder een zakje wiet, circa 10 gram, dat hij uit het dashboardkastje haalde.

Arrestatie na mishandeling parkeerwachter

WAALWIJK: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 20.50 uur op het winkelcentrum de Els een 24-jarige Waalwijker aangehouden nadat die een parkeerwachter mishandeld zou hebben. De parkeercontroleur verklaarde dat hij de Waalwijker een bon had gegeven. Hierop had de boze man hem een harde duw gegeven. De opsporingsambtenaar liep daardoor een pijnlijke plek op zijn borst op. De verdachte is na verhoor rond 22.30 uur in vrijheid gesteld. Hij vond het geen mishandeling, omdat hij alleen maar een duw had gegeven.

GHB gebruikster laveloos op de grond in toilet café

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 03.00 uur in het toilet van een café in het uitgaanscentrum een 19-jarige Oosterhoutse vrouw aangetroffen die laveloos op de grond lag. Het slachtoffer bleek GHB ingenomen te hebben. In haar handtas werd een flesje met dat spul aangetroffen. Ze krijgt voor dat drugsbezit een proces-verbaal

De agenten werden aangesproken door een medewerker van een café. Hij vertelde dat er al langere tijd een jongedame op het toilet zat en dat ze geen reactie meer kregen ook ging de deur niet meer open. Na meerdere malen geklopt te hebben, werd de deur met toestemming van de eigenaar ingetrapt. De vrouw lag laveloos op de grond. Ze was wel bij bewustzijn, maar zichtbaar onder invloed van drugs. Ze vertelde dat ze GHB aan het gebruiken was. Door de politie zijn haar ouders gebeld. Zij zijn van advies gediend.