Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 11-09-2010

Routinecontrole uit op arrestaties voor bedreiging en mishandeling

ST WILLERBRORD: Een routinecontrole in het kader van een preventieve woninginbrakenactie is vannacht op de Margrietstraat uitgelopen op de bedreiging van agenten en het mishandelen van één van hen. Een 43-jarige man en een 53-jarige vrouw uit St. Willebrord werden gearresteerd. Ze zijn in verzekering gesteld.

Agenten zagen vannacht in Rucphen rond 01.20 uur een vrij nieuwe Mercedes personenauto rijden. Ze wilden de auto controleren, omdat momenteel regelmatig dergelijke dure voertuigen bij woninginbraken gestolen worden. Ze gaven een stopteken, maar hieraan werd geen gevolg gegeven. De auto stopte uiteindelijk op de oprit van een woning aan de Margriestraat. De bestuurster stapte uit. Voordat enige conversatie mogelijk was met haar, begon de bijrijder, die zichtbaar onder invloed was van alcohol zich in het gesprek. Hij begon de agenten te bedreigen met termen als: "Ik sla jullie van het erf af" Hierop liep hij de woning binnen waarna hij weer naar buiten kwam. Hij hield een voorwerp achter zijn arm, niet duidelijk voor de agenten was of het om een wapen ging. De man begon de agenten opnieuw te bedreigen, waarna agenten riepen dat hij was aangehouden. Hierop vluchtte hij met zijn vrouw de woning in, waarna de rolluiken naar beneden gingen. Hierop riepen de agenten versterkingen in. Een hulpofficier van justitie kwam ter plaatse met een machtiging. Kort daarna kwam een zus van de bewoonster ter plaatse, waarna de rolluiken omhoog gingen. De achterdeur werd geopend waarna de bewoner naar buiten kwam met een mes in zijn handen. Toen hij naar voren liep, kon hij worden overmeesterd. De eerder aangehaalde zus van de bewoonster, stapte vervolgens onverwachts, naar de hulpofficier van justitie en gaf hem een harde klap tegen zijn rechteroor aan. Hierop werd ook zij aangehouden.

Veertien snelheidsovertreders op Leursebaan

BREDA: Wijkagent R de Bok heeft samen met enkele agenten van de vrijwillige politie vrijdagavond van 20.45 uur tot middernacht op twee plaatsen aan de Leursebaan een snelheidscontrole gehouden. Op het gedeelte buiten de bebouwde kom was de hoogst gemeten snelheid 91 km / uur. Op het gedeelte binnen de bebouwde kom werd als hoogste snelheid 74 km / uur geklokt. Er werden veertien bekeuringen uitgedeeld. Het verkeersaanbod was deze avond niet erg groot. De controles van de wijkagent vinden juist vanwege enkele ernstige verkeersongevallen op deze weg plaats.

Bredase politie druk met dronken automobilisten

BREDA: De politie in Breda is vrijdagavond en vannacht druk geweest met dronken automobilisten. Er werden er vier aangehouden, waarvan er zich twee bijzonder irritant gedroegen.

Een 48-jarige Pool werd omstreeks 22.30 uur op de Talmastraat
aangehouden nadat hij met zijn auto tegen een lichtmast was gereden. Hij bleek erg veel alcohol gedronken te hebben. Hij blies 790 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren.

Een 36-jarige Bredanaar reed omstreeks 02.00 uur terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde met zijn auto tegen twee geparkeerde auto's op de Dijklaan en reed daarna door. De agenten troffen de verdachte en zijn auto aan op de Oranjeboomstraat . Hij was erg dronken. Hij bedreigde een politieagent en verzette zich bij zijn aanhouding. Hij blies 690 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren.

Een 40-jarige man uit Etten-Leur werd vannacht omstreeks 03.10 uur op de IABC ook betrapt het rijden onder invloed. Deze automobilist blies 560 ugl.

Omstreeks 05.00 uur werd op de Middellaan een 24-jarige Bredanaar betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist werd na enkele mislukte blaaspogingen aangehouden en overgebracht naar het
politiebureau. Aan het bureau gedroeg hij zich erg recalcitrant onder meer door zichzelf in de ophoudcel te verwonden en de cel met bloed te besmeuren. Hij blies uiteindelijk 520 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Vanmorgen legde hij een verklaring af over zijn gedrag. Hij vond dat de agenten hem niet respectvol hadden behandeld omdat zij met stemverheffing hadden geëist dat hij moest blazen.

Nog steeds veel brommers opgevoerd

BREDA: De politie heeft vrijdag samen met de Belastingdienst op het Arsenaalpad en de Blauwe Keiweg een grote bromfietscontrole gehouden. Er werden 63 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Maar liefst 15 brommers bleken opgevoerd te zijn.

Vier bestuurders moesten vanwege de veel te hoge constructiesnelheid het kentekenbewijs inleveren. Zij hebben vier weken de tijd gekregen om hun voertuig in orde te maken. Drie bestuurders werden doorverwezen naar Bureau halt. De hoogst gemeten constructiesnelheid was 79 km / uur. Ook kregen twee bromfietsers een bekeuring omdat ze geen helm droegen. Een bestuurder reed zonder geldig rijbewijs. Bij één snorfiets werd een begrenzer aangetroffen, de snorfiets haalde 58 kkm / uur. De bestuurder beweerde de tweewieler zo gekocht te hebben.

De Belastingdienst legde vanwege opensteande vorderingen beslag op zeven voertuigen, de bestuurders hebben vier weken de tijd om hun zaakjes in orde te maken. Ook werd door de Belastingdienst 422 euro geïnd aan openstaande boetes.

Rustige nacht en goede sfeer in uitgaanscentrum Breda

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht hebben een rustige dienst gehad in het Bredase uitgaanscentrum. Er waren geen
aanhoudingen. Wel werden nog drie wildplassers op de bon geslingerd en drie parkeerbonnen uitgeschreven.

Politie vindt vonnisklant na zoekactie

BREDA: Een zoekactie naar een gesignaleerde 34-jarige Bredanaar heeft vrijdagmiddag rond 17.45 uur geresulteerd in zijn aanhouding. Agenten stelden gistermiddag in de wijk Kesteren een onderzoek in, nadat een al langer gezochte man door een van de eenheden gesignaleerd was. Het gaat om een 34-jarige Bredanaar die voor maar liefst zeven verschillende feiten gezocht wordt. Het gaat vanwege vijf straffen die hij nog uit moet zitten van bij elkaar 117 dagen Maar ook vanwege de verdenking van gepleegde strafbare feiten in de regio's MW-Brabant en
Kennemerland. Een agent in burger wist hem uiteindelijk in de wijk te traceren. De gezochte man verzette zich tegen zijn arrestatie waarna pepperspray werd ingezet.