Forse verschillen in nieuwwaarderegeling autoverzekeringen

11/09/2010 16:44

Verzekeringssite B.V.

Dure verzekeraars vergoeden niet meer dan goedkope

Er bestaat geen verband tussen de prijs van een all risk autoverzekering en de hoogte van de vergoeding bij total loss of diefstal. Dure verzekeraars keren gemiddeld niet meer uit dan goedkope maatschappijen. De verschillen in de nieuwwaarderegelingen zijn zeer groot. In sommige gevallen is de nieuwwaarderegeling van een goedkope autoverzekering zelfs beduidend beter. Dat blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl.

Betere nieuwwaarderegeling tegen lagere premie

Verzekeringssite.nl onderzocht de nieuwwaarderegeling van 33 autoverzekeraars. Daaruit bleek dat het gegarandeerde bedrag dat zij in de eerste drie jaar uitkeren sterk uiteenloopt. Als voorbeeld is een Ford Fiesta gekozen, één van de meest verkochte auto van 2010. De cataloguswaarde bedraagt 18.684 euro. Een automobilist betaalt voor een all risk verzekering van Allsecur (met 3 jaar nieuwwaarderegeling) een jaarpremie van 394 euro. In de 35ste maand kan hij rekenen op een volledige teruggave van de aanschafwaarde. Een all risk verzekering kost bij Proteq 524 euro, maar daar krijgt hij na dezelfde periode nog maar 8.968 euro terug. Een verschil van 9.716 euro.

Verschil in nieuwwaarderegeling

In de meeste gevallen vergoedt een all risk autoverzekering slechts de volledige nieuwwaarde als de auto in het eerste jaar gestolen of total loss verklaard wordt. "Een handvol verzekeraars biedt standaard een nieuwwaarderegeling van drie jaar. Bij andere ben je alleen tegen een meerprijs tot 36 maanden verzekerd van volledige teruggave van de aanschafwaarde," aldus Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite.nl. "Hiervoor betaalt een autobezitter 5 tot 10 procent extra, maar dit betekent wel dat er gemiddeld 60 procent meer wordt uitgekeerd."

http://www.verzekeringssite.nl