Ingezonden persbericht

Persbericht

Meer dan 50.000 boeren en loonwerkers op nieuwe nationale landbouwvakbeurs

EERSTE EDITIE AGROTECHNIEK HOLLAND GROOT SUCCES

11 september 2010 - Het nieuwe agro-evenement AgroTechniek Holland was uiterst succesvol. Maar liefst 51.183 bezoekers passeerden de entree tussen 8 tot en met 11 september, tijdens de eerste editie van dit tweejaarlijkse vakevenement voor landbouwmechanisatie op het Walibi-terrein in Biddinghuizen. Meer dan 220 deelnemende fabrikanten, importeurs en dealers in landbouwmechanisatie presenteerden er meer dan 2.500 landbouwmachines van ruim 400 merken. Zij presenteerden boeren en loonwerkers een breed en compleet aanbod van 'alles wat boeren boeit'. "Hiermee heeft Nederland het agro-evenement terug dat het verdient. Daarmee zijn zowel de ruim 50.000 boeren en loonwerkers die het evenement bezochten als de 220 deelnemende bedrijven uiterst tevreden," aldus beursmanager Willem Bierema van AgroTechniek Holland.

Prachtig rapportcijfer 8

Bijna alle deelnemers gaven nu al aan om de volgende editie, in 2012, terug te komen. Men is erg tevreden over het aantal bestaande klanten dat men heeft getroffen en aangenaam verrast door nieuwe klanten die ze op de stand ontmoeten. Het gemiddelde rapportcijfer dat deelnemers aan de nieuwe beurs gaven was een ruime 8.

Er was veel belangstelling voor de thema's 'Verkeersveiligheid' en 'precisielandbouw'.

Margreet Jongema van PPL: "Er was veel gerichte belangstelling voor onze demonstraties Precisielandbouw. De combinatie van theorie en vervolgens demonstraties in de praktijk werd gewaardeerd door bezoekers. We hebben precisielandbouw een prachtig podium gegeven." Ook het Trekkerplein was een succes: 1.293 boeren maakten een testrit op hun favoriete trekker, ze hadden keuze uit maar liefst 13 merken.

Enthousiaste deelnemers

Dick Melessen van Devor "vond het de mooiste agro-beurs ooit in Nederland. We hebben iedereen gezien die we wilden zien, ondanks een bui zo nu en dan maar dat zijn ze gewend op het land en is geen enkel probleem." Ook Reinier Slöetjes van Kramp is enthousiast over de opkomst en stemming op de beurs. "Onze dealers zijn enthousiast en kwamen echt uit het hele land. Er ging een goede sfeer op onze stand en de hele beurs."

Arjan Ruitenburg van New Holland toont zich tevreden: "We hebben zowel aan boeren als loonwerkers verkocht en hebben ook nieuwe klanten getroffen, dat is belangrijk."

Dick Middelbos van Middelbos BV ontmoette "zowel de oude als nieuwe generatie op de stand. De LandbouwRAI is terug en daar waren we echt aan toe in Nederland. Een buitenbeurs past echt bij dit publiek."

AgroTechniek Holland vond plaats van 8 tot en met 11 september op het Walibiterrein in Biddinghuizen en beleeft haar volgende editie in 2012. De organisatie is in handen van de AgroTechniek Holland BV, een dochter van de Federatie Agrotechniek.

---

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht