Tom Coronel

11 September 2010

Spyker Squadron achtste op grid 1000km Silverstone

Spyker Squadron zal de Autosport 1000 KM van Silverstone vanaf een achtste plek op de GT2 grid gaan beginnen. Ondanks dat de weersvoorspellingen voor zaterdag regen aangaven werd de kwalificatie op een droge baan verreden, wat weer resulteerde in een sessie waarbij de verschillen tussen de wagens erg klein waren. Na 20 minuten kwalificeren had Peter Dumbreck de achtste tijd neergezet, slechts een halve seconde van de pole positie.

IFRAME: http://player.vimeo.com/video/14868171

De activiteiten op het 5.891 km lange circuit van Silverstone begonnen op vrijdagmiddag met twee vrije trainingen. De Spyker Squadron mechanics en coureurs gebruikte de eerste sessie om aan de nieuwe layout van het circuit baan te leren wennen en om de set-up van de wagen te perfectioneren. Op de nieuwe Arena Layout was de Spyker C8 Laviolette GT2R in staat om - net als in voorgaande jaren - vooraan mee te strijden. Veranderende weersomstandigheden, een safety car periode en zelfs een rode vlag zorgden voor twee rare sessies op vrijdag.

Voordat de kwalificatie werd verreden reed het team op zaterdagochtend eerst nog in de derde en laatste vrije training, met als resultaat de op drie na snelste tijd in het veertien wagens tellende GT2 startveld. Het verschil met de snelste GT2 wagen was slechts drie tiende van een seconde.

IFRAME: http://player.vimeo.com/video/14884300

Dumbreck kreeg vervolgens de opdracht om de Spyker C8 Laviolette GT2R te kwalificeren voor zijn thuisrace en met de steun van familie en vrienden ging de Schot om 13:10 de baan op voor zijn kwalificatie-run. Hij reed zes ronden en zette een 2:03.877 neer als zijn snelste tijd, slechts 0.030 seconden langzamer dan de snelste ronde in de laatste vrije training. De kwalificatie toonde eens te meer aan hoe sterk het Le Mans Series GT2 veld in 2010 is want Dumbrecks snelste tijd leverde Spyker Squadron uiteindelijk de achtste tijd op, op slechts een paar tienden van de pole. Het team was tevreden met het resultaat gezien het feit dat het gat met de kop niet eerder dit seizoen zo klein was.

Op zondagochtend komt het team weer in actie tijdens de warm-up om 9 uur. Tom Coronel zal dan achter het stuur van de rood-zwarte Spyker kruipen. De race zal om 11:55 van start gaan en het is Dumbreck die de start zal nemen voor Spyker Squadron.

Peter Dumbreck: So far, so good. Geen slechte (kwalificatie) sessie. We zitten er dichtbij, het verschil tussen de pole en onze wagen in achtste positie is ongeveer een halve seconde. Zo dichtbij hebben we er dit jaar nog niet bijgezeten. De baan ligt de auto een stuk beter. Slechts één tiende van een seconde en - bingo - dan hadden we zo op de vijfde plek gestaan. Ik voelde dat de wagen wat meer onderstuur had in de kwalificatie, maar het zou zou kunnen zijn dat de hardere wind hier in bepaalde bochten voor zorgde. Hoe dan ook denk ik dat we een goede basis setup hebben en we zijn dan ook klaar voor de race.