Europese Mobiliteitsweek presenteert zich vandaag

29/06/2010 11:00

Europese Mobiliteitsweek

De Europese Mobiliteitsweek, dat is de nieuwe naam van de Week van de Vooruitgang. Vandaag presenteert de week zich met nieuwe naam en stijl op het Plein in Den Haag. De Europese Mobiliteitsweek, voorheen de Week van de Vooruitgang, vindt dit jaar plaats van 12 t/m 22 september en wordt een groots nationaal, regionaal en lokaal feest voor duurzame vervoersmiddelen.

Tijdens de presentatie zullen diverse politici, zoals Sharon Dijksma (PvdA), Sander de Rouwe (CDA) en Ineke van Gent (GroenLinks) hun duurzame mobiliteitsvoornemens voor de Europese Mobiliteitsweek bekendmaken. Al rijdend op een Gocycle (e-vouwfiets), NS-scooter of OV-fiets kunnen de politici ervaren hoe makkelijk duurzaam vervoer kan zijn.

De Europese Mobiliteitsweek is de grootste publiekscampagne op het gebied van duurzame mobiliteit in Nederland. Talloze decentrale overheden, organisaties, bedrijven en bewoners organiseren in de Europese Mobiliteitsweek activiteiten om wandelen, fietsen, openbaar vervoer, alternatieve brandstoffen, slim reizen en anders omgaan met mobiliteit te promoten en te bevorderen.

En wat gaat u doen?

Tijdens de Europese Mobiliteitsweek vinden verschillende activiteiten plaats, waaronder de Autovrije Dag. Vorig jaar deden 26 gemeenten hieraan mee. De andere activiteiten krijgen ook steeds meer deelnemers: de Mr. & Mrs. Busverkiezing, Groene Voetstappen en Fiets naar je Werk. De Europese Mobiliteitsweek is de Nederlandse versie van de European Mobility Week, waaraan wereldwijd meer dan tweeduizend steden meedoen. Hiermee is dit het grootste initiatief ter wereld om duurzame mobiliteit te promoten. De Europese Mobiliteitsweek wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door de ministeries van VenW en VROM.

Wanneer: Dinsdag 29 juni

Waar: Plein, Den Haag

Tijdstip: 12:30-13:30

Aanwezig: politici van o.a. PvdA (Sharon Dijksma), GroenLinks (Ineke van Gent), ChristenUnie, D66, publiek

De Europese Mobiliteitsweek is een initiatief van stichting LOAZ. Partners zijn Agentschap NL, Veilig Verkeer Nederland, Het Klimaatverbond, Stichting Natuur en Milieu, de Fietsersbond, OV-Fiets, Fietsen Scoort, Stichting Milieudefensie, ROVER, de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik en wandelvereniging NEMO.





http://www.europesemobiliteitsweek.nl