Gemeente Hoorn

Cursus Natuurlijk Tuinieren in trek

De cursus Natuurlijk Tuinieren die de gemeente Hoorn onder het Puur Hoorn klimaatmotto gratis weggeeft aan alle inwoners van Hoorn is in trek. In twee maanden tijd volgden zon 534 enthousiaste deelnemers de cursus. 71 deelnemers zijn inburgeraars en 270 cursisten zijn cliënt van de afdeling Werk en Bijstand van de gemeente Hoorn.

Plantenbon De gemeente Hoorn geeft de cursus Natuurlijk Tuinieren gratis weg aan alle inwoners van de gemeente. Daarnaast zorgde de gemeente ervoor dat veel cliënten van de afdeling Werk en Bijstand ook kans maakte op een startpakket met tuingereedschap en een plantenbon. De bonnen lieten even op zich wachten, maar worden de komende week aan de cursisten uitgedeeld. Cursisten kunnen de plantenbon inleveren bij Tuincentrum Overvecht en bij Intratuin. Beide tuincentra lieten weten dat GWI-cliënten op hun kosten 20,- extra aan planten mogen aanschaffen.

Cursus Tijdens de cursus leren deelnemers hoe zij een milieuvriendelijke, groene en toch ook onderhoudsvriendelijke tuin kunnen aanleggen. Zo krijgen zij tips over hoe zij gratis aan planten, stekken en zaad (bloemen en groenten) kunnen komen en ook hoe zij overlast van dieren en insecten kunnen beperken. Het doel van het inzetten van de cursus is meer groen in de leefomgeving te brengen.

Laatste cursus Vanwege een groot animo voor de cursus Natuurlijk Tuinieren, stelt de gemeente iedereen nog 1 keer in de gelegenheid de cursus te volgen. Op 12 september 2010 wordt tijdens speeldag.nl korte workshops gegeven. Wilt u zeker zijn van deelname, reserveer dan vast uw plaats via de website: www.sme.nl/cursusnatuurlijktuinieren.{bookmark}