Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

5 augustus 2010

---

Ren mee met de Brettenloop

Ontdek Amsterdams natuurgebied De Bretten

5 augustus 2010
Op zondag 12 september 2010 organiseren de Stadsdelen West en Nieuw-West samen met Atletiekvereniging AAC de allereerste Brettenloop. Een hardloopwedstrijd door (een deel van) het gebied De Bretten in Amsterdam. U kunt deelnemen aan drie loopafstanden: 2.5km, 5km of 10km. De start en finish is op het terrein van `Kijk op de Wijk' in het Cultuurpark Westerpark.

De Brettenloop biedt u een unieke kans om De Bretten te ontdekken. Het gebied De Bretten ligt in het noordwesten van Amsterdam, tussen Halfweg en de Haarlemmerpoort. Hier bevinden zich ondermeer het cultuurpark Westerpark, het oude dorp Sloterdijk, en de natuurgebieden De Kluut en Lange Bretten.

De Brettenloop


* Datum: 12 september 2010

* Locatie: start en finish Cultuurpark Westerpark Amsterdam (ter hoogte van kinderdagverblijf Sam Sam, Gosschalklaan 6-8).
* Start: 2,5 km om 13.30 uur, 5 km om 14.00 uur en 10 km om 15.00 uur.

Inschrijven

U kunt zich tot 5 september hier inschrijven op de website van Atletiekvereniging AAC. Of bij het startpunt op de dag zelf, tot uiterlijk 30 minuten voor de start. Kosten van deelnamen bedragen 2 euro die volledig ten goede komen aan het VU Ronald Mc Donald kinderhuis in Amsterdam. U ontvangt een gratis tijdregistratie en na afloop een gratis sportdrank!

Sportevenementen

De Brettenloop vormt een van een serie sportevenementen die in de Bretten worden georganiseerd. U kunt ook deelnemen aan de Walkabout op zondag 19 september en Bretten by Bike op zondag 26 september (aanmelden hiervoor is niet nodig). Meer informatie hierover vindt u op www.debretten.amsterdam.nl

Informatie

In Cultuurpark Westerpark is tijdens De Brettenloop ook het evenement "Kijk op de wijk". Het Cultuurpark staat dan bol van de activiteiten: o.a. muziek, dans, kermis en sport. Ook is er een informatiemarkt. Organisaties en culturele bedrijven uit Stadsdeel West presenteren zich daar tussen 13.00 en 18.00 uur. Ook De Bretten heeft een stand waar u terecht kunt voor informatie.