Gemeente Enschede

Open Monumentendag

In het kader van de Open Monumentendag op zondag 12 september heeft lös hoes en bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark een speciaal programma samengesteld. Er is poppenkast voor de kleintjes, een archeoloog bekijkt uw zeldzame bodemvondsten en bezoekers kunnen een cultuur-historische wandeling maken door het fraaie gebied rondom het bezoekerscentrum.

Monumentjes
Een poppenkastvoorstelling door Johan de Jong is mee te beleven om 13.30 uur en om 15.00 uur. Monumenten en monumentjes spelen een bijzondere rol in deze sfeervolle voorstelling voor jonge kinderen. Voorts is archeoloog Mark Komen op deze dag aanwezig van 13.00 tot 15.00 uur bij de tentoonstelling `Een greep in de grond' om archeologische bodemvondsten te bekijken die bezoekers zelf mogen meenemen ter beoordeling door een echte bodemkenner! Ook in de stenen- en fossielententoonstelling kunnen bezoekers van iedere leeftijd op een spannende en interactieve manier letterlijk graven in de geschiedenis van de bodemlagen en hun verborgen schatten.

Rijke cultuurhistorie
Verder kunnen bezoekers deelnemen aan een begeleide cultuurhistorische wandeling door het gebied van landgoed Het Wageler en het Ledeboerpark. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en start om 13.30 uur bij de waterspeelplek in het Van Heekpark. Het eindpunt is bij het bezoekerscentrum en de kosten zijn slechts EUR 1,00. Onderweg komen bezoekers van gids Benno Buursink van NatuurEducatie alles te weten van de vele cultuurhistorische plekken en bijzonderheden die zij onderweg tegenkomen.
Natuurlijk wordt ook de geschiedenis van de Roombeek die zij onderweg tegenkomen, uitgebreid behandeld!

Openingstijden en meer informatie
Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark is geopend op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur en op zondag (Open monumentendag) van 11.00 tot 17.00 uur.
De entree is gratis.
Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner is bereikbaar via de hoofdingang van het Ledeboerpark aan de Hengelosestraat in Enschede. Na 300 meter aan de rechterkant van het pad ligt het gemeentelijk bezoekerscentrum.