Gemeente Hilversum

Opening Dudoktribune tijdens monumentenweekend

publicatiedatum: maandag 6 september 2010

Arena Games op 12 september eerste evenement met gerestaureerde tribune

Opening
In het nationale monumentenweekend wordt één van de bijzondere Hilversumse monumenten na restauratie weer in gebruikgenomen: de Dudoktribune. Wethouder sport Erik Boog gaat zondag 12 september om 12.30 uur de tribune officieel openen. Dit zal gebeuren tijdens de Arena Games.

Oudste houten tribune
De Dudoktribune is de oudste houten tribune van het land. De uit 1920 daterende tribune is een van de laatste overblijfselen van het voormalig gemeentelijke sportpark aan de Soestdijkerstraatweg. Het kreeg in 1990 een plekje op de monumentenlijst van het Rijk. De tribune had ondermeer last van houtrot. Daarom was deze renovatie, die in februari is gestart, noodzakelijk.

Internationale baanwedstrijd
De tribune is hierdoor op tijd klaar voor de Arena Games. Dit jaarlijks terugkerende sportevenement georganiseerd door de Gooise Atletiek Club is een internationale baanwedstrijd met deelname van een groot aantal Nederlandse en buitenlandse topatleten.

Open Monumentendagen
Op zaterdag 11 en zondag 12 september vinden in heel het land de Open Monumentendagen plaats. Ook vele Hilversumse monumenten openen hun deuren voor publiek en hebben bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals torenbeklimmingen en rondleidingen in het Raadhuis van Dudok en de Vituskerk van Cuypers. Daarnaast zijn er stadswandelingen door onder meer de Boombergwijk, verzorgd door Historische Kring Albertus Perk, exposities van hedendaagse kunst in de Melkfabriek en kan men dus een bezoek brengen aan de gerestaureerde monumentale Dudoktribune.