Deelgemeente Charlois Rotterdam

Groot evenement voor kinderen in het Zuiderpark

Op zondag 12 september organiseert TOS Zuiderpark samen met de kinderen van kinderraad 2010 van 13.00-17.00 uur een Water, sport en Cultuur-evenement bij de kanovijver in het Zuiderpark.

Lopen op het water? Het kan op 12 september in het Zuiderpark! (foto: fotopersbureau Cor Vos) Kinderen van de basisscholen Elizabeth, Christophoor en Ibn-I-Sina zaten vorig schooljaar in de kinderraad van deelgemeente Charlois. Zij dienden toen onder andere het voorstel in om voor kinderen een evenement in het Zuiderpark te organiseren. Dit plan werd van harte ondersteund door de echte deelraad Charlois, die er geld voor beschikbaar stelde.

Na een korte brainstorm en een vergadering onder leiding van TOS is hier een fantastisch programma uitgekomen. Op deze dag kunnen alle kinderen tussen 10 en 12 jaar meedoen met het lopen in aquaballen, waterfietsen, kanoën, glijden van een waterglijbaan, een waterquiz, een reuze estafette, voetbal, hockey en een frisbeeparcours.

Bovendien zijn er lekkere hapjes en dans- en muziekoptredens uit verschillende culturen.. Voor de echte sporters is er ook nog de mogelijkheid uit te wijken naar het Sportplaza, waar getennist en gebasketbald kan worden. Mis het niet!

Bel voor meer informatie met TOS Zuiderpark via 010-2238714.