Deelnemers Atlas Diabetes Challenge klaar om bergen te verzetten

08/09/2010 10:36

Bas van de Goor Foundation

Dertien mensen met diabetes type 2 vertrekken 12 september naar Marokko voor dé sportieve uitdaging van hun leven

Arnhem, 8 september 2010 - De dertien deelnemers met diabetes type 2 van de Atlas Diabetes Challenge zijn er helemaal klaar voor. Na maandenlange training vertrekt het team zondag 12 september vanaf Schiphol naar Marokko om daar een topprestatie neer te zetten. Samen met een team van medisch deskundigen beklimmen ze de Jbel Toubkal, de hoogste berg van Noord-Afrika in het Atlas gebergte in Marokko. De deelnemers van de Atlas Diabetes Challenge, een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, starten op donderdag 16 september met de tocht naar de 4167 meter hoge bergtop. Via de website http://www.atlasdiabeteschallenge.nl/ kunnen de deelnemers tijdens de Challenge op de voet worden gevolgd.

Doelstellingen Atlas Diabetes Challenge

Met de intensieve wandeling naar de top van de Jbel Toubkal willen de deelnemers van de Atlas Diabetes Challenge laten zien dat diabetes type 2 het aangaan van een sportieve uitdaging niet in de weg hoeft te staan. De deelnemers ervaren dat beweging een positieve invloed heeft op de gezondheid en willen andere mensen met diabetes type 2 ook motiveren. Onder begeleiding van een medisch team heeft de groep een half jaar lang individueel én in groepsverband getraind om in Marokko uiteindelijk een topprestatie neer te zetten. Het medisch team heeft tijdens de trainingen onderzoek verricht naar het effect van bewegen op mensen met diabetes type 2 en zal dit ook tijdens de uitdaging in Marokko doen. Op 12 september vertrekt het volledige expeditieteam, samen met oud-topvolleyballer en initiatiefnemer Bas van de Goor.

Burgemeester Aboutaleb

De deelnemers en het begeleidingsteam kwamen op 3 september samen tijdens een bijeenkomst op de Euromast te Rotterdam. Ook de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb was aanwezig om de deelnemers die vertrekken naar Marokko, het land waar hij is opgegroeid, persoonlijk te ontmoeten. Hij stak de deelnemers een hart onder de riem. "Het beklimmen van de Jbel Toubkal is een heel bijzondere actie. Ik wens de deelnemers veel succes met de uitdaging en ik weet zeker dat het ze gaat lukken. Deze berg gaan ze met moed en lef bedwingen", aldus Aboutaleb. Verwacht wordt dat de deelnemers op donderdag 23 september de top van de Jbel Toubkal bereiken. Op zondagmiddag 26 september komt de groep weer terug naar Nederland.

Over de Bas van de Goor Foundation

De Bas van de Goor Foundation is opgericht door oud-topvolleyballer Bas van de Goor, die tijdens zijn actieve sportcarrière zelf diabetes type 1 kreeg en de voordelen van sport op zijn diabetes ondervond. De foundation heeft dan ook als missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. De Bas van de Goor Foundation organiseert sinds 2006 sportactiviteiten in de vorm van bijvoorbeeld clinics, sportdagen, sportkampen en challenges voor mensen met diabetes. Door verschillende middelen in te zetten zoals de website, presentaties en optredens in de media wil de foundation mensen met diabetes bewust maken van het belang en het positieve effect van sport in hun dagelijks leven. De Bas van de Goor Foundation heeft inmiddels twaalf ambassadeurs die allemaal hun persoonlijke verhaal inzetten om samen de missie van de foundation te verwezenlijken. Opvallende sportactiviteiten van de Bas van de Goor Foundation zijn onder andere de Kilimanjaro Challenge 2008 en voor 2010 de Atlas Diabetes Challenge. Voor meer informatie: http://www.bvdgf.org/.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.atlasdiabeteschallenge.nl