Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Autovrije zondagen 2010

08-09-2010

De autovrije zondagen vallen in Nederland samen met de `Europese mobiliteitsweek' van 12 tot en met 21 september.

Op de website van de mobiliteitsweek is per provincie informatie over plaatselijke activiteiten voor duurzame mobiliteit te vinden. Zoals bijvoorbeeld over de stand van zaken rond `Fiets naar je werk' in Zeeland. Of over de `Groene Voetstappen' van basisschoolleerlingen in de Brabantse gemeente Oirschot.

12 september

In Utrecht heeft op zondag 12 september in de binnenstad binnen de singels het Autovrije Uitfeest plaats. Kunst, cultuur, alternatieve vervoermiddelen en gezondheid staan centraal. Op de Neude wordt het `Elektrisch Vervoerplein' ingericht en op het Vredenburg het `Gezond-Op-Wegplein'.

Assen houdt op zondag 12 september tussen 12.00 en 16.00 uur het centrum autovrij. Er wordt onder andere een Dikke bandenrace gehouden.

Groningen houdt op 12 én op 19 september een autovrije zondag. Informatie over activiteiten vindt u op deze website van de afdeling Milieudefensie in Groningen.

19 september

Den Haag sluit op zondag 19 september van 12.30 tot 17.00 uur de binnenstad voor auto's af. Rond de Hofvijver wordt een uitgebreid programma gepresenteerd. Naast het luisteren naar optredens van artiesten en DJ's bestaat de mogelijkheid om op de Hofvijfer te waterfietsen of een modelboot te besturen. Ook is er een informatieplein over schoner vervoer zoals elektrische scooters, solarboten en hybride auto's.

Ook Zwolle en Arnhem op zondag 19 september activiteiten in het kader van de `Europese mobiliteitsweek'. In Zwolle wordt onder andere een steprace gehouden. Informatie over activiteiten in Arnhem is op de website van de plaatselijke afdeling van Milieudefensie te vinden.

Amsterdam en Rotterdam houden dit jaar geen autovrije zondag.