Gemeente Hilversum

Heropening van gerestaureerde Dudoktribune

publicatiedatum: woensdag 8 september 2010

De Arena Games die op zondag 11 september worden gehouden, zijn het eerste evenement waarbij de gerestaureerde Dudoktribune weer beschikbaar is voor het publiek. Wethouder Erik Boog opent de tribune om 12.30 uur officieel.

De Dudoktribune is de oudste houten tribune van het land. De uit 1920 daterende tribune is een van de laatste overblijfselen van het voormalige gemeentelijke sportpark aan de Soestdijkerstraatweg. De tribune kreeg in 1990 een plaats op de monumentenlijst van het Rijk. Daarna sloeg onder meer houtrot toe. Daarom was de renovatie, die in februari dit jaar van start ging, noodzakelijk.

De tribune is op tijd klaar voor de Arena Games. Dit jaarlijks terugkerend sportevenement van de Gooise Atletiek Club is een internationale baanwedstrijd met deelname van een groot aantal Nederlandse en buitenlandse topatleten.

Het programma ziet er als volgt uit:
10.45 uur: voorprogramma met kogelslingeren mannen en vrouwen; 12.30 uur: estafette door jeugdleden van de GAC en heropening tribune door wethouder Erik Boog; 13.00 uur: aanvang hoofdprogramma met een wereldrecordpoging op de 200 meter horden en 16.30 uur: prijsuitreiking en afsluiting. De Arena Games maken deel uit van ZAPPcity.