Gemeente Zoetermeer

Europese Mobiliteitsweek: groen licht voor duurzame mobiliteit

logo Duurzaam Zoetermeer
Van 12 tot en met 22 september vieren landen in heel Europa de Europese Mobiliteitsweek (voorheen Week van de Vooruitgang). Ook Zoetermeer staat met een uitgebreid programma stil bij duurzame manieren om van A naar B te komen.
Tijdens de Europese Mobiliteitsweek kunnen Zoetermeerders onder andere gratis hun fiets laten graveren en hun bandenspanning laten controleren. Ook de moeite waard is de open dag van de Verlengde Oosterheemlijn (VOHL, RandstadRail) op zaterdag 18 september. Van 14.00 tot 17.30 uur kunnen geĂŻnteresseerden er bijvoorbeeld een presentatie bekijken en een rondleiding volgen. Ook voor kinderen is er genoeg te doen.
Bekijk hier het complete programma van de open dag.

Diezelfde dag vindt op de Markt een promotiemarkt elektrisch rijden plaats. Elektrische scooters, fietsen en auto's stoten geen schadelijke stoffen uit en kunnen opgeladen worden met duurzame elektriciteit. Ze zijn schoner, stiller en zuiniger. Tijdens de promotiemarkt kunnen bezoekers op het proefrittenparcours zelf ervaren hoe het is om op verschillende merken en typen elektrische fietsen en scooters te rijden.

Volledige programma in Zoetermeer

* Donderdag 16 september: op voeten en fietsen naar school.
* Vrijdag 17 september: gratis bandenspanning laten controleren, parkeergarage Amsterdamstraat.

* Zaterdag 18 september: open dag Verlengde Oosterheemlijn (RandstadRail) promotiemarkt elektrisch vervoer, Marktplein.
* Zondag 19 september: fietstocht Milieudefensie, Westpunt in het Westerpark.

* Maandag 20 september: fiets naar je werk.
* Dinsdag 21 september: gratis fietsen graveren, Marktplein bij Biesieklettestalling.

* Zondag 26 september: autovrije zondag, sport- en spelactiviteiten Voorweg, georganiseerd door het VTC en Het Buitenbeest, Starshoe Autoloosloop (Stadhuisplein), Klaverblad Geuzenmijl (Stadhuisplein)

Meer informatie over de locaties en tijden

* www.zoetermeer.nl/duurzaamzoetermeer