Gemeente Eindhoven

Werknemers laten tijdens de Europese Mobiliteitsweek de auto staan

Van 12 t/m 22 september 2010 vindt de Europese Mobiliteitsweek plaats. Tijdens deze week staat duurzame mobiliteit centraal. Om zoveel mogelijk mensen uit de auto en op de fiets of in de bus te krijgen, heeft de gemeente drie acties georganiseerd. Eén van deze acties is speciaal gericht op bedrijven en werknemers in Eindhoven.

Laat een week lang de auto staan voor woon- werkverkeer!

Werknemers van verschillende bedrijven uit Eindhoven, zoals TomTom, Leger des Heils en de gemeente Eindhoven, laten een week lang de auto staan. Werknemers die normaal met de auto naar het werk gaan, gebruiken tijdens de Europese Mobiliteitsweek voor woon- werkverkeer de elektrische fiets of de bus. Zij zullen een week lang hun ervaringen delen door middel van een blog op www.eindhoven.nl/mobiliteitsweek.

FlooW

Op vrijdagmiddag 17 september zal wethouder Joost Helms op de FlooW naar zijn afspraken fietsen. De FlooW is een innovatief, elektrisch en mechanisch duurzaam aangedreven voertuig, bij uitstek geschikt voor woon- werkverkeer en voor zakelijke ritten in de nabije omgeving. De FlooW is ontwikkeld met de opdracht om de voordelen van de fiets en het gemak van de auto te combineren.

BRAMM

Voor de publiciteitsactie `'ffkes wisselen'' werkt de gemeente Eindhoven samen met BRAMM. BRAMM staat voor BRAbant Mobiliteits Management, en is een inventieve organisatie die de mobiliteit binnen Brabantse bedrijven en instellingen duurzaam kan verbeteren. BRAMM is een initiatief van provincie Noord-Brabant, Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, Kamer van Koophandel Brabant, Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging en BrabantStad. BRAMM introduceert tijdens deze week ook het concept Lease-E-bike; een leaseconcept voor E-bikes.

Europese mobiliteitsweek

De actie Ffkes wisselen wordt georganiseerd in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. Tijdens deze week staat duurzame mobiliteit centraal en wordt fietsen, lopen, wandelen en het openbaar vervoer gepromoot. Van 12 t/m 22 september zullen er verschillende acties plaats vinden waarbij burgers, kinderen en werknemers zich van hun beste kant laten zien en een week lang de auto laten staan.

Kijk voor meer informatie op www.eindhoven.nl/mobiliteitsweek of www.europesemobiliteitsweek.nl
Streep
Voeg toe op:
Facebook Twitter Hyves Linkedin Blogger igoogle Nujij