Philips helpt Bas van de Goor en diabetici hoogste berg Marokko op

10/09/2010 14:15

Philips Electronics Nederland B.V.

Philips helpt Bas van de Goor en team van mensen met diabetes type 2 hoogste berg Marokko bedwingen

Amsterdam, Nederland - Dertien Nederlanders met diabetes type 2 vertrekken dit weekeinde, zondag 12 september, naar Marokko voor hun poging de Marokkaanse berg Toubhal (4167 meter) te bedwingen. Philips DirectLife, het interactieve beweegprogramma dat onlangs ook in Nederland is geïntroduceerd, ondersteunt dit unieke initiatief van de Bas van de Goor Foundation.

De deelnemers hebben het afgelopen half jaar zeer intensief getraind en konden daarbij onder meer rekenen op de slimme Activity Monitor met zijn persoonlijke coaching die mensen helpt fit te worden en te blijven. De groep is er klaar voor. Philips wenst Bas van de Goor en zijn team dan ook alle succes bij het waarmaken van hun sportieve ambitie!

Bas van de Goor en het begeleidend medisch team verwachten positieve effecten van de 'challenge' voor de groep patiënten. Psychisch omdat de deelnemers meer kunnen dan ze dachten, en fysiek omdat ze zich fitter, energieker voelen. Al eerder is aangetoond, dat mensen met diabetes type 2 die regelmatig voldoende bewegen soms met minder medicijnen toekunnen. Philips DirectLife helpt de deelnemers (met diabetes) daarbij.

Bas van de Goor en de deelnemers aan de Atlas Challenge zijn enthousiast over DirectLife: "Direct Life maakt inzichtelijk of je veel beweegt. Ik vind het erg leuk dat je je kunt meten met collega's of in ons geval met Atlas-teamgenoten. Als laatste eindigen in het dagklassement laat je niet over je kant gaan, het wordt een gespreksonderwerp en maakt het veranderen van leefstijl gemakkelijker omdat je het samen doet."

De komende negen dagen is de tocht van Bas van de Goor en zijn team naar top van de Toubkal te volgen via de Twitter account van Philips (twitter.com/PhilipsNL) waar met regelmaat nieuws vanuit Marokko wordt gepost over de belevenissen van de groep.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.philips.nl/nieuwscentrum