Gemeente Middelburg

Â

Europese mobiliteitsweek: schoner rijden start op Mortiere

Van 12 tot en met 22 september is het Europese Mobiliteitsweek. De Europese Mobiliteitsweek is de nieuwe naam voor de Week van de Vooruitgang. Deze week staat in het teken van lopen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik om zo meer schone lucht, rust en ruimte in wijken en binnensteden te creëren.

Middelburg vraagt op dinsdag 14 september aandacht voor mobiliteit. Wethouder Ed de Graaf geeft rond 12.30 uur op het parkeerterrein van de Mortiereboulevard het startsein. Dat doet hij door de bandenspanning van een gemeentelijke bedrijfswagen te meten. Daarna kunnen bezoekers de bandenspanning van hun auto gratis laten meten door Stichting De Groene Garage. Tevens geven de medewerkers u advies. Verder is er informatie verkrijgbaar over Het Nieuwe Rijden en kunt u plaatsnemen in een full hybride auto, een elektrische gemeentelijke veegmachine en op een elektrische scooter.
Elektrische gemeentewagen

Band op spanning

Band op Spanning is een service die autobanden op de juiste spanning houdt en wordt uitgevoerd door Stichting De Groene Garage. Eén op de twee autoâs rijdt met een te lage bandenspanning. Dit kost 2 tot 5% extra brandstof per jaar en extra slijtage van de banden. Door regelmatige controle van de bandenspanning en zo nodig bijvullen, wordt het milieu gespaard en de verkeersveiligheid vergroot. Dit levert een kostenbesparing op van circa 25 tot 150 euro op jaarbasis.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden heeft de toekomst. Het is schoner, stiller en zuiniger. Elektrisch vervoer stoot lokaal geen schadelijke stoffen uit en is door de technologie aanzienlijk zuiniger. En de uitstoot van CO2 is minder.

Fietsen naar je werk

Fietsen Scoort is een campagne om het fietsen op een actieve en uitdagende wijze te stimuleren. De campagne loopt het hele jaar door, maar tijdens de mobiliteitsweek is er een speciale Fiets naar je Werk-Dag. De oproep luidt om op maandag 13 september, het liefst samen met nog niet fietsende collega`s, fietsend naar het werk te komen.

Kijk voor meer informatie op

www.hetnieuwerijden.nl
www.bandopspanning.nl
www.weekvandevooruitgang.nl

Â

Â

Â

Â

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl