Ingezonden persbericht

Incubate naar Hongarije

Incubate, het festival voor Independent Culture gaat naar Hongarije. Het Tilburgse festival is door de organisatie van Pécs Culturele Hoofdstad 2010 uitgenodigd als gastcurator op het festival Europe Mania. Op 8 mei 2010 krijgt Incubate een podium tot haar beschikking waar het festival een aantal vooruitstrevende Brabantse artiesten op het gebied van kunst, muziek en hedendaagse dans zal presenteren.

De kunstenares Hester Scheurwater, bekend van haar foto upload-project op Facebook, gaat foto's wildbeamen door de stad en er is een posterproject door het kunstenaarscollectief Whatspace. Ook is er een performance van het danscollectief Fragmenta.

Het Brabantse initiatief Generation Bass zal de zaterdag afsluiten met een internationaal programma vol niet-Westerse dansmuziek, dubstep en house. Onder de artiesten die Incubate naar Hongarije haalt zijn Boef en de Gelogeerde Aap, Globalibre, Sonido Del Principe & dj Umb en Coco Bryce. Deze artiesten zullen de poster delen met namen als Junkie XL, You Say Party! We Say Die!, Jazzanova en Chicks On Speed.

Dit programma is onderdeel van de ambitie van Brabant Stad om culturele hoofdstad in 2018 te worden.

Voor meer informatie over het programma zie www.europemania.hu.

Incubate is een grootschalig festival voor independent culture. Het festival heeft een breed programma met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Street art naast academische dans.

Incubate vindt plaats van 12 tot en met 19 september 2010 in de gehele Tilburgse binnenstad. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot museum.

Zie voor meer informatie over het festival de website www.incubate.org.