Gemeente Winterswijk

september / Open dag BOS-project

Open dag BOS-project

Partners heten iedereen van harte welkom kennis te maken met het project

Op zondag 12 september organiseren de partners van het BOS-project van
11.00 tot 16.00 uur een open dag. Er kan dan kennis gemaakt worden met diverse cultuurhistorische parels die hersteld en versterkt worden in het gebied vanaf het Buskersbos tot de Bekendelle. Er worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De activiteiten starten bij het voormalig campinggebouw aan de Badweg 4 in Winterswijk (rechts naast Strandbad). Iedereen is van harte welkom!

Er is die dag een fietsroute verkrijgbaar van circa 30 kilometer, die langs alle deelprojecten van het BOS-project voert. Samen met een gids kan een wandeltocht door het gebied worden gemaakt. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen met schepnetjes en emmertjes op zoek gaan naar waterleven in de slootjes van de Bleekweide en allerlei proefjes doen. Daarnaast zijn diverse deelprojecten te bezoeken. Aan de rand van het Buskersbos wordt meer informatie verstrekt over de werkzaamheden in het bos. Het Strandbad opent zijn deuren en geeft een kijkje achter de schermen van de restauratiewerkzaamheden. Er wordt een vistrap aangelegd bij de stuw van de Olliemölle. Ter plekke wordt meer informatie verstrekt. Bij recreatiepark Het Winkel wordt een tijdelijk museum ingericht waar een wandeling door de tijd kan worden gemaakt: van het kamperen van vroeger tot de plannen van het nieuwe kamperen. Bij Berenschot's Watermolen is onder meer de oude Schoppe te bezichtigen en vertelt de molenaar meer over de molen. Daarnaast wordt er in het voormalig campinggebouw meer informatie verstrekt over het project. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. Het uitgebreide programma is te vinden op de projectpagina van het BOS-project.

Deelprojecten van het BOS-project

De deelprojecten die onder het overkoepelende BOS-project vallen zijn Buskersbos, Beekherstel en optimaliseren peilbeheer Boven Slinge, Borkense en Bocholtse Baan, Recreatiecentrum Het Winkel, Strandbad, Bleekweide/Bleekhuis, Olliemölle, DAV-terrein en Berenschot's Watermolen.