Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

UITFEEST
ZO. 12 SEPT

FLIRTEN, DATEN EN MATCHMAKEN
De opening van het culturele seizoen krijgt een liefdevol tintje: Utrechtse instellingen, organisaties en gezelschappen presenteren zich tijdens de opening van het culturele seizoen met een date. Daten en flirten is op deze dag eenmalig en voor iedereen gratis. Architectuurcentrum Aorta flirt deze dag met Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Pastoe/Toonkamer.

()

OPEN HUIS
12:00-17:00

MANIFESTATIE HOGESCHOOL VOOR DE KUNSTEN UTRECHT Tijdens het Uitfeest bieden drie locaties in de stad niet alleen een platform voor de afgestudeerden, maar bieden ook ruimte voor onderzoek, screenings en discussies. Nog eenmaal presenteren studenten deze dag hun afstudeerwerk in de manifestatie DARE#5: Dutch Artistic Research Event. Bij Aorta laten Masterstudenten Interior Design en Public Space Design het publiek op een bijzondere manier kennismaken met hun visie op het ontwerpvak. Onder de titel 'Subtle Revolutions' demonstreert dit werk van studenten, afkomstig uit acht verschillende landen, een opvallende eensgezindheid in engagement en procesmatige benadering. Curator: Arjen Oosterman.

()

RONDJE ROTSOORD
start 12:30
start 14:00
start 15:30

INDUSTRIËLE RIJKDOM MET EEN CREATIEF GELUID
Aorta flirt deze dag ook met Pastoe/Toonkamer op Rotsoord. Rotsoord is een bijzonder gebied in Utrecht. Als een eiland in de stad heeft het door de jaren heen zijn eigen karakter ontwikkeld. De rijke industriële geschiedenis gaat terug tot de Middeleeuwen en wordt voornamelijk gekenmerkt door de aanwezigheid van stenen-bakkerijen. Rotsoord kent nu nog veel gebouwen die de verhalen van het industriële verleden vertellen, zoals de watertoren en het gebouw van firma Ondix. Het bekendste gebouw op Rotsoord is de Pastoe Fabriek. Sinds 1982 is de Toonkamer gehuisvest in de Pastoe Fabriek. Hier presenteren veertig toonaangevende bedrijven hun collectie op het gebied van interieur en design. Tijdens het Uitfeest organiseert Aorta in samenwerking met Pastoe/Toonkamer enkele rondleidingen door dit bijzondere gebied. Reserveren: in verband met beperkte plaatsen is het aanbevolen om te reserveren via tours@aorta.nu of via T 030 232 1686.

()

INFORMATIE
locatie expo
locatie route
kosten
reserveren
WWW.AORTA.NU
Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, Utrecht Voor de ingang van de Toonkamer/Pastoe Fabriek, Rotsoord 3 Gratis ter gelegenheid van Culturele Zondag Uitfeest Noodzakelijk ivm beperkte plaatsen, via tours@aorta.nu


Noot voor redacties



Ingezonden persbericht