Ingezonden persbericht


999 Games roept honderden kinderen op om samen te spelen: Recordpoging Halli Galli spelen op Speeldag NL

Almere, 26 augustus 2010 - Zondag 12 september vindt in Hoorn het jaarlijkse evenement Speeldag NL plaats. Het belooft een spannende dag te worden voor spellenfabrikant 999 Games. Samen met honderden kinderen gaan zij tegelijkertijd het spel Halli Galli spelen in de hoop een record te vestigen. Doel is om het huidige record van 423 deelnemers te verbeteren. Om 14.30 uur start de recordpoging in de centrale tent, waarna de bekende Halli Galli-bellen door heel Hoorn zullen klinken.

De organisatie van Speeldag NL en spellenfabrikant 999 Games hebben kinderen door het hele land benaderd om met deze bijzondere recordpoging mee te doen. Op zondag 12 september wordt duidelijk hoeveel personen meespelen en of daarmee het huidige record wordt gebroken. Afgelopen jaar, tijdens de eerste editie van Speeldag NL, vestigde de spellenfabrikant ook al een record. 423 kinderen en hun ouders speelden toen tegelijkertijd De Kolonisten van Catan Junior.

Meedoen aan de recordpoging
Inschrijven voor de recordpoging is niet nodig. Iedereen kan meedoen. Alle spelliefhebbers kunnen zich melden in de centrale grote tent, waar het record hopelijk wordt gebroken. Deelnemers maken kans op een exemplaar van Halli Galli, want alle gebruikte spellen worden na afloop verloot.

12.00 uur Start activiteiten Speeldag NL
14.00 uur Verzamelen voor recordpoging Halli Galli spelen in de grote tent bij het centrale podium 14.30 uur Start recordpoging Halli Galli spelen

Decibellen vliegen om de oren
Peter Christoph van 999 Games: "In 2009 hebben we een record van 423 deelnemers neergezet. Het is zo bijzonder om zoveel mensen tegelijkertijd een spel te zien spelen. De keuze was daarom snel gemaakt om dit jaar weer mee te doen. Natuurlijk willen we graag ons eigen record verbreken, daar zetten we op in! Met Halli Galli belooft het helemaal een hilarisch tafereel te worden. De energie en de decibellen vliegen je normaal gesproken al om de oren met dit spel. Kun je nagaan als je het met honderden tegelijk speelt." Bang om zere oren te krijgen hoeft niemand te zijn, want 999 Games deelt oordopjes uit.

Speeldag NL
De recordpoging vindt plaats tijdens de tweede editie van Speeldag NL in het Noord-Hollandse Hoorn. Op de nationale speeldag kunnen kinderen van 4 tot 14 jaar van alles doen, beleven en ontdekken. 999 Games organiseert niet alleen een recordpoging, maar heeft ook een grote demonstratietent staan, waar kinderen en volwassenen hun favoriete en nieuwe spellen kunnen spelen. Meer weten over Speeldag NL? www.speeldag.nl.

Over Halli Galli
Halli Galli is een spectaculair reactiespel voor kinderen. Wie tot 5 kan tellen, kan meedoen. Halli Galli is niet alleen leerzaam voor jonge kinderen, maar ook uitstekend vermaak voor studenten of families die even een eenvoudig, gezellig spelletje tussendoor willen spelen. Iedere speler krijgt een gedekte stapel kaarten met één of meer vruchten erop. Om beurten draait iedere speler een kaart om en legt deze op eerder omgedraaide kaarten, zodat er altijd maar één kaart zichtbaar is. Zijn van een bepaalde vrucht precies 5 exemplaren zichtbaar? Druk dan zo snel mogelijk op de bel. Wie dat als eerste doet, krijgt alle open kaarten. Wie geen kaarten meer heeft, is uitgeschakeld. Wie blijft als laatste over?


- Einde bericht -

**