Ingezonden persbericht


Maastricht, 30 augustus 2010

PERSBERICHT

Bouw je eigen zonneauto tijdens Het Parcours Autovrij

Jong geleerd is oud gedaan. Op zondag 12 september a.s. organiseert Het Parcours Autovrij een speciaal kinderprogramma rondom duurzaamheid. Onder begeleiding van solar-profs gaan kinderen in Centre Céramique op ontdekkingsreis om te kijken hoe zon, wind en water voor energie kunnen zorgen. Er wordt zelfs een heuse zonneauto gebouwd. En wie er niet genoeg van kan krijgen, kan na afloop op Plein 1992 meestrijden in een minizonneauto-race. De workshops en de ministraatrace op zonne-energie worden verzorgd door Solarkids en zijn gratis toegankelijk. Voor de workshops kunnen kinderen zich inschrijven via info@abraxas.nl.

Het speciale, energiezuinige kinderprogramma vindt plaats in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. Bij Centre Céramique gaan kinderen aan de hand van een interactieve presentatie met animaties zelf ontdekken hoe zon, wind en water voor energie kunnen zorgen en krijgen ze uitleg over: Wat is energie? Hoe wordt energie gemaakt? Wat zijn schone energiebronnen? Om 13.00 uur start de workshop voor 4-6 jaar, om 14.00 uur voor kinderen van 7-9 jaar en om 15.00 uur voor 10- en 11-jarigen. Inschrijven kan via info@abraxas.nl of telefoonnummer 045-571 51 00. De auto uittesten? Dat kan ook! Vanaf 12.00 uur wordt er op Plein 1992 geracet met minizonneauto's. Een ware mini-race tegen de klok!

Kinderprogramma tijdens Het Parcours
Plein 1992 staat sowieso in het teken van de jeugd. Zo kan iedereen samen met een kunstenaar, naar hartenlust 'stoepkrijten' en is Circustheater Vladimir om 13.00 uur en 15.00 uur te zien met de voorstelling Vlinder in Beeld: een sprookjesachtige voorstelling over een lange rups die zich een weg door het leven danst. In Theater aan het Vrijthof is er tussen 14.00-18.00 uur afwisselend de familievoorstelling Ariadne op Naxos (8+), waarin de voorstellingsvoorbereidingen van een operazangeres worden verstoord door de komst van een Commedia dell'arte troupe, en film in de bovenzaal. De films die op het programma staan zijn Het kleine spookje Laban (4+) om 14.45 uur en Desmond en het Moerasmonster om 16.45 uur (4+). Vertelhuis Racontella geeft daarnaast in de mooiste woonkamer van Maastricht in Museum aan het Vrijthof een voorproefje uit de nieuwe vertelvoorstelling De vief kop.

Kijk op www.hetparcours.nl voor het volledige programma van Het Parcours.