Gemeente Valkenswaard

Bloemencorso op 12 september

Bloemencorso op 12 september

Op zondag 12 september aanstaande vindt het jaarlijkse Bloemencorso plaats in Valkenswaard.

De Dahliaparade vertrekt vanaf 14.00 uur vanaf de het Kloosterplein in Valkenswaard. Het parcours is: Markt, Leenderweg, Frans van Beststraat, Karel Mollenstraat, Beelmanstraat, Eindhovenseweg, Markt, Peperstraat, Bakkerstraat, Leenderweg, Frans van Beststraat, Karel Mollenstraat, Beelmanstraat, Eindhovenseweg, Markt (tentoonstellingsterrein).

Alle wegen binnen dit parcours zijn afgesloten voor verkeer. Dit geldt ook voor de toegangswegen, te weten:

* Luikerweg en Eindhovenseweg vanaf de kruising met de Dommelseweg tot aan de Valkenierstraat.

* Waalreseweg vanaf de Dijkstraat tot aan de Markt.
* Leenderweg vanaf de Europalaan tot aan de Markt.
* Maastrichterweg vanaf de Emmalaan tot aan de Markt.

De verkeersmaatregelen voor de provinciale weg N69 (vanaf Dommelseweg tot Valkenierstraat) gelden op zondag 12 september van 03.00 uur tot maandag 13 september 03.00 uur.

Voor de overige genoemde wegen gelden de verkeersmaatregelen op zondag 12 september van 09.00 tot 19.00 uur. Een gedeelte in de Frans van Beststraat (tussen huisnummer 1 en de doorsteek tot de Kerverijstraat) blijft langer dicht, namelijk tot 23.00 uur, i.v.m. muziekoptredens voor het pand Frans van Beststraat 7b/9.

Tijdelijk gewijzigde busroutes

In verband met de genoemde wegafsluitingen kan de bushalte aan de Markt op 12 september niet gebruikt worden. In plaats hiervan kunnen passagiers de halte aan de Europalaan gebruiken om in- en uit te stappen.

Tentoonstelling en serenade op 13 september

De corsowagens worden na afloop van het corso tentoongesteld op de Markt. Op maandag 13 september kan belangstellend publiek nog een kijkje van dichtbij gaan nemen. 's Avonds rond 19.30 uur vindt een muziekoptreden plaats.

In verband met deze activiteiten is het gedeelte van de Peperstraat naar de Markt toe en de Markt afgesloten voor verkeer (net als bij de weekmarkt).

Afbreken corsowagens

In verband met het afbreken van de corsowagens op het Kloosterplein op dinsdag 14 september is het Kloosterplein op die dag afgesloten voor alle verkeer vanaf 06.00 uur tot 24.00 uur.

De Maastrichterweg vanaf de Emmalaan tot de Markt én de Peperstraat vanaf huisnummer 20 tot de Markt blijven na de weekmarkt afgesloten, dus vanaf donderdag 9 september 19.00 uur tot dinsdag 14 september 24.00 uur.