Ingezonden persbericht


Persbericht

04 september 2010

Diverse activiteiten en acties rondom Open Monumentendag in Stein
- Deelnemers monumentendag-route ontvangen gratis set Steinse ansichtkaarten -

In navolging op de gratis wandelbrochure 'Sprankelend Stein' die eerder verscheen, biedt de stichting Maaskentj uit Stein wederom een toeristisch item aan in de gemeente Stein. Speciaal ter gelegenheid van de Open Monumentendag en de door de gemeente reeds jaren gekoppelde fietsroute heeft de stichting (in nauwe samenwerking met de gemeente Stein en VVV Zuid-Limburg) een set van drie unieke ansichtkaarten laten ontwikkelen. Vanaf 12 september zijn deze gratis te verkrijgen is bij de volgende punten:


. Standerdmolen, Sjirperspad 1 te Urmond (tevens startpunt route Open Monumentendag Stein)
. Restaurant de Conincx, Dorpsstraat 28 te Elsloo (tevens startpunt route Open Monumentendag Stein)
. Gemeente Stein, Stadhouderslaan 200 te Stein
. VVV Servicepunt Stein / BiblioNova Stein, Raadhuisplein 1a te Stein
. VVV Limburg Winkel Sittard-Geleen, Rosmolenstraat 2 te Sittard

Op de ansichtkaarten staan 27 typisch Steinse monumenten afgebeeld die grotendeels gedurende het monumentenweekend te bezoeken zijn. De ansichtkaarten zullen vergezeld worden van (beknopte) informatie over de betreffende monumenten en uiteraard de route die afgelegd kan worden. Gezien de oplage is het slechts mogelijk om één setje ansichtkaarten per persoon te ontvangen. Op is helaas op! Verder wordt er een programma verspreid met alle activiteiten rondom Stein. Zie hiervoor de bijlage van dit persbericht.

Website Stichting Maaskentj online: www.maaskentj.nl Gelijktijdig met het Open Monumentenweekend gaat ook de website van de Stichting Maaskentj online: www.maaskentj.nl. Op deze website is veel toeristische informatie te krijgen over Stein, verenigingen, ondernemers, evenementen in de gemeente en nog veel meer. Heeft U een evenement welke in de gemeente georganiseerd wordt, laat het ons weten via info@maaskentj.nl en de stichting plaatst het gratis op de evenementenkalender. Op de website kunnen ook de wandelroutes van het boekje 'Sprankelend Stein' gratis gedownload worden. Meer dan de moeite waard voor een bezoek dus.

Steinse Limburg-poster
In het kader van de marketingcampagne 'Limburg, Liefde voor het Leven' heeft St. Maaskentj speciaal voor de Open Monumentendag, maar ook voor de periode daarna, een unieke Steinse Limburg-poster laten ontwerpen. De doelgroep wordt lekker gemaakt voor de regio door middel van prikkelende spreuken en beelden. In de uitingen wordt verwezen naar de website www.liefdevoorhetleven.nl. De centrale visie van de Limburg campagne 'Samen verkopen wij Limburg' komt hierdoor op een unieke wijze tot stand. Ook de poster is gratis verkrijgbaar bij de startpunten van de route.

Stichting Maaskentj
Sinds 2007 zijn een aantal Steinse ondernemers, de gemeente Stein en VVV Zuid-Limburg actief op toeristisch vlak in de gemeente Stein. Onder de naam Toeristische Werkgroep Maaskentj werd hiervoor in 2008 een stichting opgericht. De werkgroep heeft zich tot doel gesteld het toeristisch-recreatieve bezoek aan de gemeente Stein te stimuleren middels het ondersteunen en opzetten van diverse toeristische projecten. Hieruit voortvloeiend heeft de stichting tevens een veertig pagina's tellende wandelbrochure genaamd 'Sprankelend Stein' gemaakt. Deze brochure is verkrijgbaar bij de VVV Vestigingen in Zuid-Limburg en sinds kort dus te downloaden op www.maaskentj.nl.


---

***