Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


10 september 2010

---

Feest in De Pijp

Nazomerfestival en Gerard Dou Culinair op zondag 12 september

9 september 2010

Op zondag 12 september viert De Pijp twee evenementen: de twaalfde editie van het Nazomerfestival en de vierde editie van Gerard Dou Culinair.

Het buurtfeest Gerard Dou Culinair is bedacht en wordt uitgevoerd door buurtbewoners en ondernemers in de buurt. Het nazomerfestival wordt ondersteund door Wijkcentrum Ceintuur. De lokale economie is het centrale thema voor dit jaar. Als bewoner, bezoeker of passant bent u natuurlijk weer van harte welkom op deze feestelijke evenementen aangekleed met zomerse muziek en dans.

Nazomerfestival

Het bruisende festival biedt een gevarieerd aanbod. In het buurtpodium "Parel in de Pijp" treden artiesten uit de buurt op. Lokale kunstenaars en uiteenlopende ondernemers tonen op de kunstmarkt hun artistieke, creatieve, culinaire en modieuze kanten van de buurt. Verder is er een kinderpodium, een buurtbrunch en zijn er debatten in de Marokkaanse tent.

* Van 11.00 tot 20.00 uur

* Locatie: Albert Cuypstraat, tussen de Ferdinand Bolstraat en de Eerste Sweelinckstraat

* Buurtbrunch tijdstip: 11.30-13.30 uur

* Locatie: Eerste van der Helststraat

* Kosten: 4 euro, met stadspas 2.50 euro (alle overige activiteiten gratis)

* Meer informatie: www.wijkcentrumceintuur.nl

Gerard Dou Culinair

De lokale horeca zal ook dit jaar weer worden uitgedaagd om verrassende en exclusieve culinaire gerechten te presenteren. Gerard Dou Culinair is een gezellige mix van buurtbewoners, toeristen en passanten, die komen genieten van de verschillende lekkernijen en de gezellige sfeer.
* Van 14.00 tot 20.30 uur

* Locatie: op de Gerard Doustraat, tussen de Ferdinand Bolstraat en Frans Halsstraat

De culinaire deelnemers zijn dit jaar: Saray (Turks restaurant), Spang Makandra (Javaans restaurant), Kookstudio Amsterdam (Culinair-educatief centrum), La Venta (Spaanse specialiteitenwinkel), Bagels & Beans (Lunchroom), Toko Ramee (Indonesische specialiteitenwinkel) en Today's (Italiaans restaurant).

Meer informatie:
www.gerarddouculinair.nl(http://www.gerarddouculinair.nl)


---