Gemeente Voerendaal


\ 30/8/2010 - Opening wandelpad in Ransdaal 12 september

Naar aanleiding van het 50 jarig bestaan van IVN afdeling Voerendaal zijn een aantal ideeën en wensen bij de gemeente Voerendaal neergelegd. Eén van die ideeën is om een oost-west wandelverbinding te realiseren van Voerendaal via het Ransdalerveld naar Fromberg en het Geuldal. Bij veel mensen in Ransdaal leefde de wens om een doorsteek te maken tussen de Oude Akerweg en de Achtbundersweg. Deze doorsteek is een onderdeel van voornoemde verbinding. Verder past het uitstekend in het plan om meer ommetjes te maken bij dorpen. Dankzij de medewerking van de agrariër, de gemeente Voerendaal en de Dienst Landelijk Gebied is deze doorsteek nu tot stand gekomen. De officiële opening van dit wandelpad is op 12 september om 11.00 uur in het Auwershoes te Ransdaal. Naam
Tijdens Ranzel Oape op 12 september bestaat de mogelijkheid een naam voor dit nieuwe wandelpad te bedenken en in een ideeënbus bij het IVN gebouw (Ransdalerstraat 64 te Ransdaal) te deponeren. De winnaar zal naast eeuwige roem, een fles wijn, een setje van de thema wandelroutes van Voerendaal en een boekje over het Ransdalerveld ontvangen.

Opening
De officiële opening van het pad gebeurt door het maken van een wandeling onder leiding van een IVN natuurgids, waar de geschiedenis van Ransdaal en het Ransdalerveld aan de orde komt. Iedereen is van harte uitgenodigd om op 12 september om 11.00 uur hierbij aanwezig te zijn. Het startpunt is Auwershoes Ransdalerstraat 41 te Ransdaal.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wiel Curfs, telefoonnummer 043-4592331