SPEELDAG NL 2010 laat kinderen genieten


Binnenstad Hoorn op 12 september 2010 het domein van kinderen

HOORN, 20100824 -- Op zondag 12 september 2010 staat de binnenstad van Hoorn vol met gratis attracties voor kinderen van 4 tot 14 jaar. De tweede editie van SPEELDAG NL wordt nog groter dan de eerste editie van afgelopen jaar. In navolging van België en Duitsland heeft ook ons land een Speeldag waar kinderen spellen en spelen kunnen uitproberen.

Met zo'n 30.000 bezoekers was SPEELDAG NL 2009 een zeer geslaagde dag. De organisatie gaat ervan uit dat het succes zal worden overtroffen tijdens SPEELDAG NL 2010. Kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen tijdens SPEELDAG NL van alles doen, beleven en ontdekken. Deelnemende bedrijven bieden tussen 12.00 en 17.00 uur continu gratis (inter)actieve activiteiten en spelen aan. Deze vinden plaats in de openlucht, in tenten en in trailers in de prachtige historische binnenstad van Hoorn. Alle deelnemende kinderen maken ook nog eens kans op mooie prijzen in een loterij en ze kunnen ook meedoen aan een heuse recordpoging!

Van 999 Games tot Ravensburger
Leveranciers van speelgoed en spellen presenteren zich door het hele centrum met hun nieuwste aanwinsten. Onder de deelnemers zijn grote speelgoedfabrikanten als Playmobil, Goliath, Nintendo, Ravensburger, Hasbro en 999 Games. Maar ook zullen er Oud-Hollandse en supergrote XXL spelen gespeeld worden en zullen musea en organisaties zich presenteren. Verder zijn er talloze actieve attracties als springkussens, een stepcircuit, knutselen, muziek en dans.

Van Space Bikes tot Bamboebus
Een onderdeel van SPEELDAG NL is de Groene Kermis. Hier kan iedereen spelenderwijs kennis maken met `groen denken en doen'. Zo zijn de spectaculaire `super space bikes' weer van de partij en komt de Bamboebus langs. En ook dit jaar is er weer een geweldige quiz waarmee de kids allerlei leuke groene prijzen kunnen winnen.

Optreden Monique Smit
SPEELDAG NL 2010 wordt beëindigd met een flitsend optreden van Monique Smit. Haar enthousiasme zal, net zoals bij het door haar gepresenteerde TV-programma Kids Top 20, tot uitbundige reacties van de kinderen leiden. Het optreden is, net zoals de hele SPEELDAG NL, gratis en begint om 17.00 uur op het Dal in Hoorn.

Het hele programma en alle informatie staat op www.speeldag.nl.