Ingezonden persbericht


VIND JE MATCH OP HET UITFEEST 2010
Flirten, daten en matchmaken; cupido richt zijn pijlen zondag 12 september 2010 op het Uitfeest! De opening van het culturele seizoen krijgt een liefdevol tintje; Utrechtse instellingen, organisaties en gezelschappen presenteren een programma vol kruisbestuivingen en bijzondere combinaties. Wat te denken van een date tussen Theater Kikker en Het Utrechts Archief, of Yo! Opera die zelfs met meerdere partners date? Oude liefdes en nieuwe passies; geliefden en singles vinden hun match op het Uitfeest. En niet alleen culturele liefdes ontluiken tijdens het Uitfeest; ook bezoekers kunnen onderling daten. Het programma is gratis toegankelijk, kijk voor meer informatie op www.uitfeest.nl.

FLIRTEN, DATEN EN MATCHMAKEN
Liefdes ontstaan op de meest onverwachte plekken: onder de grond in Het Utrechts Archief of buiten op het Vredenburg of de Mariaplaats. Een van de vele bijzondere dates is die tussen Theater Kikker en Het Utrechts Archief. Vijf theatermakers, die dit seizoen te zien zijn in Theater Kikker, laten zich inspireren door verhalen en de intieme ruimtes in Het Utrechts Archief. Het plein voor het stadhuis (Korte Minrebroederstraat) wordt omgetoverd tot Camping 030. Daar vindt de grootste date van het Uitfeest plaats; Yo! Opera date met o.a. De Utrecht Popprijs, Cowboy Bij Nacht, Dox, Het Filiaal, HKU - Het Utrechts Conservatorium, Nederlandse Popacademie, Parnassos, Springdance, STUT Theater, 't Lab Utrecht, UCee Station, UCK en U-shake. Bandjes, badminton, eten, drinken en dansen. Slippers, tent en zonnebril mee en op naar Camping 030.

Flirten, daten en...dansen! De Mariaplaats wordt een dansplein, waar Utrechtse dansscholen zich presenteren en het publiek verleiden om mee te doen aan workshops en dans. Een Chinese match is er tussen de Stadsschouwburg Utrecht en Kosmopolis. Met workshops Chinese gezondheidsbewegingen, kalligrafie en handlezen door Chinese experts. Er is een markt met hapjes, drankjes en heel veel Chinese thee. Uiteraard is er ook karaoke met populaire Chinese en Nederlandse liedjes.

DRIJF IN
Voor velen een eerste date, voor het Uitfeest de ultieme afsluiter: romantisch dobberen in een bootje of tegen elkaar aan genesteld op de kade; de Weerdsluis is het decor voor de Drijf In. Het Nederlands Film Festival, het Holland Animation Film Festival en Impakt daten in een filmprogramma waarmee het Uitfeest wordt afgesloten.

AUTOVRIJ
Ook dit jaar gaat het Uitfeest weer de samenwerking aan met de Autovrije Zondag. Tijdens het Uitfeest is de Utrechtse binnenstad binnen de singels afgesloten voor motorvoertuigen. Dit betekent dat auto's, brommers en motoren tussen 10.00 en 19.00 uur het afgesloten gebied niet in of uit kunnen. Het programma van Autovrije Zondag vindt plaats op de Neude en het Vredenburg, waar onder het thema 'gezond op weg' aandacht wordt besteed aan elektrisch vervoer. Het programma is tevens de landelijke start van de Europese Mobiliteitsweek.

Meer matches binnenkort op www.uitfeest.nl!


Noot voor redacties
Noot voor redactie,